Έρευνα: Όσο περισσότερο αγκαλιάζουμε ένα μωρό τόσο πιο έξυπνο γίνεται

Έρευνα: Όσο περισσότερο αγκαλιάζουμε ένα μωρό τόσο πιο έξυπνο γίνεται

Πολλά έχουν ειπωθεί για τη θεραπευτική ιδιότητα της αγκαλιάς. Όταν, δε, πρόκειται για τα παιδιά μας, η αγκαλιά είναι ο τρόπος να δείξουμε ο ένας στον άλλον την αγάπη και την αφοσίωση που νιώθουμε.

Εξάλλου, όπως γράφει και η Αμερικανίδα συγγραφέας για νέους, «Αυτό κάνουν όσοι σε αγαπάνε. Τυλίγουν τα χέρια τους γύρω σου και σε παίρνουν μια αγκαλιά. Σε αγαπάνε ακόμα κι όταν δεν είσαι και τόσο αξιαγάπητος».

Σύμφωνα με μία έρευνα που διεξήχθη στο Νοσοκομείο Παίδων του Οχάιο στις ΗΠΑ, εκτός από τα οφέλη στη συναισθηματικό επίπεδο, όσο πιο πολύ αγκαλιάζουμε τα μωρά μας, τόσο πιο έξυπνα γίνονται!

Στην έρευνα συμμετείχαν 125 βρέφη από τα οποία κάποια είχαν γεννηθεί πρόωρα. Ο εγκέφαλος των μωρών που δέχθηκαν στοργή και πολλές αγκαλιές, ανταποκρινόταν στα εξωτερικά ερεθίσματα πιο έντονα και άμεσα απ’ ότι στα βρέφη που οι γονείς ή οι το προσωπικό του νοσοκομείου φερόντουσαν με οργή και λιγότερη σωματική επαφή.

Οι επιστήμονες εκτιμούν πως όταν το μωρό έχει επαφή με το δέρμα μας ή να το λικνίζουμε απαλά στα χέρια μας, μπορεί να επηρεάσουν σημαντικά τον τρόπο με τον οποίο αναπτύσσεται ο εγκέφαλός του.

Όπως λέει η επικεφαλής της έρευνας δρ. Nathalie Maitre «η έκφραση στοργής είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη του εγκεφάλου. Γι' αυτό πάρτε αγκαλιά τα μωρά σας όσο περισσότερο μπορείτε -και μην ξεχάσετε να κάνετε share αυτή την είδηση για να μάθουν κι άλλοι πόσο σημαντικό είναι να εκφράζουμε την αγάπη μας στα παιδιά μας».

Πηγή: fanpage.gr

 

v