5 ιδέες (κατά του κορονοϊού) για το απογευματινό σνακ των παιδιών

5 ιδέες (κατά του κορονοϊού) για το απογευματινό σνακ των παιδιών

Το απογευματινό σνακ ήταν και παραμένει σημαντικό για όλες τις μαμάδες! Χρειαζόμαστε κάτι θρεπτικό, που θα δώσει στα παιδιά ενέργεια και θα τα κρατήσει χορτάτα μέχρι την ώρα του βραδινού. Λόγω των παρόντων συνθηκών, πρέπει να περιέχει και κάτι ακόμα: θρεπτικά συστατικά που τονώνουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα και μαζί με τα υπόλοιπα γεύματα θα συμπληρώνει τις βιταμίνες που έχουν ανάγκη για να είναι υγιή!

Παρακάτω συγκεντρώσαμε πέντε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες ιδέες με θρεπτική αξία και τροφές που καλύπτουν σχεδόν όλη την διατροφική αλυσίδα. 

Αραβική πίτα με κοτόπουλο

Τι θα χρειαστούμε

1 αραβική πίτα

Λίγο στήθος κοτόπουλου (ή αν δεν έχετε γαλοπούλα σε φέτες)

Βρασμένο καλαμπόκι

Μία φέτα τυρί που λιώνει εύκολα

Καρότο ξυσμένο

Μαρούλι

Μαγιονέζα ή φρέσκο βούτυρο για το άλειμμα

Τι πρέπει να κάνουμε

  • Ανοίγουμε την αραβική πίτα και την αλείφουμε με την μαγιονέζα ή το φρέσκο βούτυρο.
  • Τοποθετούμε το τυρί, το κοτόπουλο κι έπειτα όλα τα υπόλοιπα υλικά και την τυλίγουμε. 
  • Την ψήνουμε για λίγο στην τοστιέρα μέχρι να λιώσει το τυρί.

Κεφτεδάκια με σπανάκι και φασόλια 

Φωτογραφία: Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή

Τι θα χρειαστούμε

2½ φλιτζάνια φασόλια ή ρεβίθια

1 φλιτζάνι σπανάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

½ φλιτζάνι μαϊντανό, δυόσμο, βασιλικό ψιλοκομμένα, ανακατεμένα

ξύσμα από 1 πορτοκάλι μικρό

1 αβγό

1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη

1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

αλεύρι + ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

αλάτι, πιπέρι

Τι πρέπει να κάνουμε

  • Βράζουμε τα ρεβίθια ή τα φασόλια και τα στραγγίζουμε. 
  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια βαθιά λεκάνη, τα πλάθουμε καλά και τα αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο να σφίξουν.
  • Πλάθουμε το μείγμα σε μικρά κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε ζεστό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν κι από τις δύο πλευρές.

Club Sandwich με κοτόπουλο

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Τina Webb

Τι θα χρειαστούμε

12 φέτες ψωμί ολικής άλεσης ή πολύσπορο

4 αβγά βραστά

8 φέτες μπέικον

8 φέτες τυρί καπνιστό

8 ροδέλες ντομάτας

100γρ. φύλλα σαλάτας, ανάμικτα

1 κουταλάκι του γλυκού μαγιονέζα (προαιρετικά)

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Τι πρέπει να κάνουμε

  • Ψήνουμε τις φέτες ψωμιού στην τοστιέρα και το μπέικον στο γκριλ μέχρι να ροδίσει.
  • Αλείφετε τις φέτες ψωμιού με την μαγιονέζα.
  • Στη μία φέτα βάζετε δύο φέτες καπνιστό τυρί και δύο ροδέλες ντομάτας. Στην άλλη φέτα ψωμί βάζετε φύλλα σαλάτας και τα βραστά αβγά κομμένα σε ροδέλες και αλατοπιπερώνετε. Σκεπάζετε με την τρίτη φέτα ψωμί και διακοσμείτε με φέτες μπέικον. 
  • Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα υλικά. Κόβετε τα σάντουιτς στη μέση και σερβίρετε με τηγανητές πατάτες.

Mini τυροψωμάκια

Τι θα χρειαστούμε

1 κεσεδάκι γιαούρτι

200γρ. φέτα (μπορείτε να βάλετε ξινομυζήθρα ή και ανθότυρο)

1 φαρίνα (μπορείτε να βάλετε και φαρίνα ολικής άλεσης)

1 φλιτζάνι λάδι

3 αυγά

Δυόσμο (προαιρετικά)

Ρίγανη (προαιρετικά)

Αλάτι (μόνο αν επιλέξουμε το ανθότυρο)

Πιπέρι

Τι πρέπει να κάνουμε

  • Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα αυγά και το λάδι και χτυπάμε με το σύρμα. 
  • Στη συνέχεια, ρίχνουμε το γιαούρτι, χτυπάμε λίγο ακόμα και προσθέτουμε σταδιακά τη φαρίνα ανακτεύοντας με το χέρι. 
  • Ρίχνουμε το χοντροκομμένο τυρί, το πιπέρι και τον δυόσμο, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
  • Πλάθουμε μικρές μπαλίτσες από το μείγμα, τις τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180οC για 15 λεπτά.

Ρυζογκοφρέτες με ταχίνι και σοκολάτα

 

Τι θα χρειαστούμε

Ρυζογκοφρέτες

Ταχίνι

Λιωμένη κουβερτούρα σε μπεν μαρί

Σταφίδες και αμύγδαλα τριμμένα 

Τι πρέπει να κάνουμε

  • Αλείφουμε τις ρυζογκοφρέτες με το ταχίνι.
  • Περιχύνουμε την λιωμένη κουβερτούρα.
  • Πασπαλίζουμε με τους ξηρούς καρπούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

v