Κορoνοϊός: Πώς μπορεί να μολυνθούμε στο σουπερμάρκετ ακόμα και με γάντια

Κορoνοϊός: Πώς μπορεί να μολυνθούμε στο σουπερμάρκετ ακόμα και με γάντια

Η Molly Lixey είναι νοσοκόμα επειγόντων περιστατικών στο Μίσιγκαν και εργάζεται πολύ σκληρά!Όπως πολλοί συνάδελφοί της τον τελευταίο καιρό, θέλησε να δώσει το δικό της μήνυμα σχετικά με την εξάπλωση του κορονοϊού στα social media. Παρά τις πολύωρες βάρδιες της στην κλινική που εργάζεται, χρησιμοποίησε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ώστε να μας προστατεύσει από τον ιό και να συμβάλει με αυτόν τον τρόπο στην αναχαίτιση της πανδημίας. 

Η Molly Lixey λοιπόν, σε μια πρόσφατη επίσκεψή της στο σούπερ μάρκετ, παρατήρησε πως πολλοί άνθρωποι φορούσαν γάντια. Ένα γεγονός που την ευχαρίστησε ιδιαίτερα, αλλά παρόλα αυτά ήξερε πως τα γάντια δεν αρκούν για να μην μολυνθούμε! 

Έφτιαξε, λοιπό, ένα βίντεο, το οποίο ανάρτησε στη σελίδα της στο Facebook, στο οποίο εξηγεί πόσο γρήγορο και εύκολο είναι να μεταδοθούν τα μικρόβια σε ένα οπωροπωλείο.

«Έβαφα κάποια αντικείμενα στο σπίτι και τότε μου ήρθε η ιδέα ότι η μπογιά μπορεί να γίνει ένα τέλειο μέσο για να το εξηγήσω», λέει στο CNN. «Με τρομοκρατεί το γεγονός ότι οι άνθρωποι θεωρούν ότι είναι ασφαλείς μόνο επειδή φορούν γάντια χωρίς να σκέφτονται ότι την ίδια στιγμή να κάνουν κακό τόσο στον εαυτό τους όσο και στους άλλους».



Στο βίντεο η Molly χρησιμοποιεί τη βαφή για τα έπιπλά για να μας δείξει πώς μεταδίδεται ο ιός. Φοράει τα γάντια, πιάνει την βαφή (που υποτίθεται είναι ο ιός) και με χέρια μολυσμένα πλέον μεταφέρει τα μικρόβια στο μάγουλό της το οποίο αγγίζει. Έπειτα ακουμπά το κινητό της τηλέφωνο το οποίο λερώνεται με χρώμα. Ακόμα κι όταν βγάλει τα μολυσμένα γάντια, λοιπόν, το μικρόβιο υπάρχει στο τηλέφωνο το οποίο ακουμπά αργότερα στο πρόσωπό της για να μιλήσει.  

«Φορώντας τα γάντια μου αισθάνομαι ασφαλής, αλλά καθώς ψωνίζω το κινητό μου χτυπά, επομένως το αγγίζω με τα χέρια μου».

Το μήνυμα της είναι ηχηρό και σίγουρα το έχουμε ξανακούσει: 

«Δεν έχει κανένα νόημα να φοράτε γάντια, αν δεν πλύνετε τα χέρια σας κάθε φορά που αγγίζετε κάτι. Κι αυτό γιατί ό,τι κι αν έχουν αγγίξει τα γάντια θα πάει στο κινητό μας τηλέφωνο, που έχει επάνω θα ταξιδέψουν στο χέρι μας αμέσως μόλις βγάλουμε τα γάντια.

Πηγή:cnn.gr

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v