Η ονειρεμένη «Φρουτοπία» του Ε. Τριβιζά επιστρέφει στις οθόνες μας!

Η ονειρεμένη «Φρουτοπία» του Ε. Τριβιζά επιστρέφει στις οθόνες μας!

Η θρυλική Φρουτοπία δημιουργήθηκε το 1983 από τον «ποιητή των παραμυθιών» Ευγένιο Τριβιζά και τον σκιτσογράφο Νίκο Μαρουλάκη και μεταφέρθηκε στη μικρή οθόνη από την ΕΡΤ, με πρεμιέρα την 8η Νοεμβρίου 1985.

Ένας έξοχος θίασος από μαριονέτες και πλούσια σκηνικά, τα οποία επιμελήθηκε η οικογένεια Σοφιανού, η οποία οπτικοποίησε για το παιδικό κοινό την απολαυστική Φρουτοπία.

Διάσημοι ηθοποιοί, όπως ο Δημήτρης Πιατάς, η Άννα Παναγιωτοπούλου, η Ντίνα Κώνστα, ο Παύλος Χαϊκάλης έδωσαν τις φωνές τους στα φρούτα και τα λαχανικά της Φρουτοπίας κι έτσι ζωντάνεψε μπροστά στα παιδικά μάτια ένας ολόκληρος κόσμος, γεμάτος δράση, περιπέτεια και απολαυστικό χιούμορ, με τα ευφάνταστα όσο και μοναδικά λογοπαίγνια του γνωστού συγγραφέα.

Η Φρουτοπία ψηφιοποιήθηκε πλέον και οι κούκλες του Φαίδωνα και της Ήβης Σοφιανού, με πρωταγωνιστή τον Πίκο Απίκο, είναι ήδη στη νέα πλατφόρμα της ΕΡΤ, όπου μπορούμε να απολαύσουμε προτάσεις από το μοναδικό αρχείο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Εκτός από την Φρουτοπία, όμως, στη νέα πλατφόρμα ήδη ανέβηκαν και οι κινηματογραφικές επιτυχίες «Η κρυφή ζωή του Manglehorn» (Manglehorn) με τον Αλ Πατσίνο και τη Χόλι Χάντερ, «Η δύναμη της αγάπης» (First Do No Harm) με τη Μέριλ Στριπ, καθώς και η ταινία κινούμενων σχεδίων «Σκυλάκια στο Διάστημα» (Space Dogs).

Ο υπέροχος Ρόουαν Άτκινσον αφήνει τους κωμικούς ρόλους ως Mr Bean και αναλαμβάνει δράση ως «Επιθεωρητής Μεγκρέ», σε μια εξαιρετική αστυνομική σειρά που έκανε πρεμιέρα το Σαββατοκύριακο στην ΕΡΤ2 και διατίθεται ήδη και στο ERTFLIX για να την παρακολουθήσετε στον χρόνο που επιθυμείτε. Όπως οι μίνι σειρές «Τζέιν Έιρ», «Μεγάλες προσδοκίες» και «Emma», που θα είναι οι επόμενες εκπλήξεις του ERTFLIX.

Πατήστε λοιπόν το κόκκινο κουμπί και απολαύστε ERTFLIX. Και αν δεν έχετε smart τηλεοράσεις, μπείτε στο ERTFLIX ακόμη και από το τάμπλετ ή το τηλέφωνό σας, πατώντας απλά το webtv.ert.gr.

v