Η μητέρα του παιδιού του Τζ. Φλόυντ ξεσπά: «Δεν θα δει την κόρη του να μεγαλώνει»

Η μητέρα του παιδιού του Τζ. Φλόυντ ξεσπά: «Δεν θα δει την κόρη του να μεγαλώνει»

Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε να εκτυλίσσεται στην άλλη άκρη του Ατλαντικού ένα εθνικό δράμα με αφορμή ένα ακόμη συγκλονιστικό περιστατικό αστυνομικής βίας που ταυτόχρονα αποτελεί και ένα ειδεχθές ρατσιστικό έγκλημα – το οποίο έχει προκαλέσει το κοινό αίσθημα σε όλον τον κόσμο.

Είναι προφανές ότι δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην αντιτίθεται με όλη του την ψυχή σε κάτι τέτοιο, όπως και σε αντίστοιχα περιστατικά βίας – όχι μόνο θανατηφόρας – όπου και αν συμβαίνουν. Και είναι στιγμές που, περισσότερο κι απ’ τον χαμό ενός ανθρώπου, συγκλονίζει το δράμα εκείνων που μένουν πίσω να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες, του συντρόφου και των παιδιών του.

Μια τέτοια στιγμή ήταν και όταν η Ρόξι Ουάσινγκτον, η μητέρα της κορούλας του αδικοχαμένου πατέρα, βρέθηκε μπροστά σε εκπροσώπους των ΜΜΕ με τη μικρή Τζιάνα στα χέρια της. Με δάκρυα στα μάτια, η σοκαρισμένη γυναίκα έδωσε τη δική της διάσταση για τα γεγονότα, πέρα από τη σημασία τους για την γενικότερη κατάσταση που σιγοβράζει στις ΗΠΑ και εκρύγνηται με κάθε τέτοια τραγωδία.

«Δεν έχω πολλά να πω», είπε, «γιατί δεν μπορώ να συγκεντρώσω τις σκέψεις μου, αλλά θέλω όλοι να ξέρετε πως, στο τέλος της ημέρας, οι αστυνομικοί θα πάνε πίσω στα σπίτια τους και τις οικογένειές τους. Η Τζιάνα τώρα δεν έχει πατέρα. Δεν θα την δει να μεγαλώνει, να αποφοιτά. Δεν θα την συνοδέψει στην εκκλησία νύφη. Αν έχει ένα πρόβλημα και χρειάζεται τον πατέρα της, αυτός δεν θα είναι πια εκεί.»

Πόση αλήθεια κρύβουν αυτά τα λόγια της συντρόφου ενός αδικοχαμένου άντρα και μάνας ενός ορφανού κοριτσιού; Ο Τζορτζ Φλόιντ θα στερηθεί όχι μόνο τη ζωή του, αλλά και όλα εκείνα που θα την έκαναν πιο ομορφη. Κι οι δικοί του θα στερηθούν όσα μπορούσε ακόμη να τους προσφέρει.

«Είμαι εδώ για το παιδί μου και για τον Τζορτζ», συνέχισε η Ρόξι, «γιατί θέλω δικαιοσύνη γι’ αυτόν. Θέλω δικαιοσύνη γιατί ήταν καλός άνθρωπος. Ασχετα με το τι νομίζει ο καθένας, ήταν καλός άνθρωπος». 

Πηγή: iefimerida.gr
v