Μεγάλος αδελφός άφησε την 3 ετών καρκινοπαθή αδερφή του να του ξυρίσει το κεφάλι

Μεγάλος αδελφός άφησε την 3 ετών καρκινοπαθή αδερφή του να του ξυρίσει το κεφάλι

Καμιά φορά, εκεί που παραπονιόμαστε για τα πάντα, βλέπουμε ή μαθαίνουμε κάτι και θυμόμαστε αμέσως πόσο τυχεροί είμαστε που δεν αντιμετωπίζουμε πιο σοβαρά ζητήματα και ειδικότερα, ζητήματα υγείας. Η οικογένεια της μικρής Λούλα, για παράδειγμα, έπρεπε να αντιμετωπίσει την πολύ σοβαρή ασθένεια του κοριτσιού με αισιοδοξία και θάρρος για να δώσει και σ’ εκείνη το κουράγιο που χρειάζεται στον δύσκολο αγώνα της.

Το σύνθημα, μάλιστα, έδωσε πρόσφατα ο μεγάλος της αδερφός, Κόεν. Όταν αντιλήφθηκε ότι η μικρούλα πρέπει να ξυρίσει το κεφάλι της κατά τη διάρκεια των χημειοθεραπειών, δήλωσε αμέσως ότι θα το ξυρίσει κι αυτός για να μην περάσει το σοκ μόνη της.

«Τον Μάρτιο του 2020, η 3 ετών Λούλα διαγνώστηκε με Όγκο του Wilms (Νεφροβλάστωμα) σε 2ο στάδιο», λέει η μητέρα της Κριστίν, φωτογράφος στο επάγγελμα, σε ανάρτησή της. 

«Πρόκειται για έναν σπάνιο καρκίνο των νεφρών, εξαιτίας του οποίου έχει ήδη υποβληθεί σε 11 χημειοθεραπείες. Ξέραμε ότι θα έχανε τα μαλλιά της, οπότε είχαμε αρχίσει να την προετοιμάζουμε λέγοντάς της, ότι “Μπορεί να χρειαστεί να κόψουμε τα μαλλιά σου πάρα πολύ κοντά”. Όταν της το είπαμε, είπε: “Ας το κάνουμε απόψε!” Δεν την πήρε από κάτω ούτε όταν άρχισε να χάνει τούφες των μαλλιών της καθώς χτενιζόταν. Τη νύχτα που αποφάσισε πως είχε έρθει η ώρα, ο μεγάλος της αδερφός Κόεν δεν το σκέφτηκε ούτε λεπτό: “Θα ξυρίσω κι εγώ το κεφάλι μου!”, είπε.» 

«Άφησε, λοιπόν, την αδερφή του να του ξυρίσει το δικό του κεφάλι, μαζί με το δικό της», συνεχίζει την αφήγησή της Κριστίν, «ώστε να μη χρειαζόταν να βιώσει η μικρή αυτό το σοκ μόνη της. Είναι ο καλύτερος μεγάλος αδελφός. Τόσο τρυφερός, τόσο καλός και συμπονετικός. Η Λούλα, λοιπόν, του ξύρισε όλο το κεφάλι, ενώ του έδωσε και ένα φιλί, αμέσως μόλις τελείωσε!» 

«Είμαι τόσο ευγνώμων που, μέσα σε όλο αυτό που περνάμε, έχουν ο ένας τον άλλον», καταλήγει συγκινημένη η μητέρα των παιδιών, «είμαι τόσο υπερήφανη για τα μωρά μου!»

Πηγή: amea-care.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v