Αν θέλετε έξοδο με την Αθήνα… πιάτο, πηγαίνετε σ’ αυτά τα 5 μέρη

Αν θέλετε έξοδο με την Αθήνα… πιάτο, πηγαίνετε σ’ αυτά τα 5 μέρη

Το καλοκαίρι σιγά σιγά φεύγει, ο καιρός όμως παραμένει ευχάριστος και κατάλληλος για τακτικές και απολαυστικές εξόδους σε ανοιχτούς χώρους της πόλης. Αντί, όμως, να επιλέξουμε τις συνηθισμένες αυλές γιατί να μην «ανεβούμε» σε κάποιο από τα πιο ψηλά σημεία της πόλης και να πιούμε τον καφέ ή ν’ απολαύσουμε το φαγητό μας με την Αθήνα… πιάτο. Όπως αυτά τα 5 μέρη που προσφέρουν, εκτός από ποιοτικό σέρβις, και απρόσκοπτη θέα σε μεγάλα τμήματα του επιβλητικού Αθηναϊκού αστικού τοπίου...

Apolis - Scherzo

Άλσος Αγίου Δημητρίου, Πετρούπολη, τηλ. 210 5068000

Ψηλά και δυτικά, στο Άλσος Αγ. Δημητρίου στην Πετρούπολη, βρίσκεται ο πολυχώρος Apolis με το εστιατόριο, το all day lounge bar, αλλά και το ηλιόλουστο (ή φεγγαρόλουστο) καλοκαιρινό στολίδι του. Πρόκειται για το «κυκλαδίτικο» καφέ μπαρ Scherzo με τα επίπεδα και πλακόστρωτα «σοκάκια» του, απ’ όπου μπορείτε να απολαύσετε όχι μόνο τον καφέ σας, αλλά την Αθήνα σε όλο της το μεγαλείο. 

Telescope

Λόφος Προφήτη Ηλία, Χαϊδάρι, τηλ. 210 5812047

Στο πιο ψηλό σημείο του Χαϊδαρίου, στην κορυφή του Λόφου του Προφήτη Ηλία, συναντάμε τον πολυχώρο Telescope, που προσφέρει καφέ, ποτό, φαγητό και δροσερά κοκτέιλ μαζί με μια αληθινά εκθαμβωτική θέα στην απεραντοσύνη της πολύβουης πρωτεύουσάς μας. Τo κλου του χώρου είναι τα διάσπαρτα τηλεσκόπια που δίνουν σε όσους θέλουν, τη δυνατότητα να ζουμάρουν στη γειτονιά τους.

Zafiro

Αττικό Άλσος, Γαλάτσι, τηλ. 210 6930586

Στα Τουρκοβούνια, ψηλά στο πυκνοκατοικημένο Γαλάτσι, μπορούμε να κάνουμε την απογευματινή μας βόλτα στο καταπράσινο και δαιδαλώδες Αττικόν Άλσος και να κλείσουμε την ημέρα μας απολαμβάνοντας την Αθήνα… πιάτο μαζί με τον καφέ, το κοκτέιλ ή το σνακ μας. Άλλωστε, στο κλασικό πια Zafiro, το να αράζει κανείς στην υπέροχη αυλή χαζεύοντας το ηλιοβασίλεμα είναι μια λατρεμένη συνήθεια...

Terra Petra - Καράβι

Θέατρο Πέτρας, Πετρούπολη, τηλ. 210 5060694

Στο παλιό λατομείο της Πετρούπολης, πάνω απ’ το Θέατρο Πέτρας, ο πολυχώρος Terra Petra μας υποδέχεται καθημερινά εδώ και 25 χρόνια για καφεδάκι, ποτάκι και τσίμπημα σε κάποιον απ’ τους πολυτελείς χώρους του. Οταν ο καιρός είναι καλός, όμως, την παράσταση κλέβει το Καράβι, το ψηλότερο open air lounge bar της Αθήνας, όπου η 360 μοιρών θέα στην Αττική κόβει κυριολεκτικά την ανάσα!

Θέα Δηλαβέρη

Λητούς & Απόλλωνος, Μεταμόρφωση, τηλ. 210 2842111



Στο πιο ψηλό σημείο ενός τεράστιου καταπράσινου πάρκου στη Μεταμόρφωση, μας περιμένει το καφέ-εστιατόριο Θέα Δηλαβέρη, ένας πανέμορφος χώρος που προσφέρει ποιότητα και άνεση, αλλά και μια αληθινά απολαυστική θέα, όπως υποδηλώνει και τ’ όνομά του. Επιπλέον, είναι εξαιρετικά φιλόξενο σε οικογένειες, αφού διαθέτει παιδική χαρά για να ευχαριστιούνται παιχνίδι τα παιδιά όσο οι γονείς χαλαρώνουν.

v