1η Φεβρουαρίου: Ανοίγουν γυμνάσια και λύκεια - παραμένουν κλειστά τα φροντιστήρια

1η Φεβρουαρίου: Ανοίγουν γυμνάσια και λύκεια - παραμένουν κλειστά τα φροντιστήρια

Στην συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα,η Νίκη Κεραμέως και η Βάνα Παπαευαγγέλου έδωσαν το πράσινο φως για το άνοιγμα των γυμνασίων και των λυκείων την 1η Φεβρουαρίου, ενώ τόνισαν ότι παρατηρείται μια σταθεροποίηση της πανδημίας τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες.

Ανοίγει η δευτεροβάθμια εκπάιδευση

Είναι επίσημο πλέον ότι τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας, μετά από ομόφωνη εισήγηση των λοιμωξιολόγων. Συγκεκριμένα, την Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου τα παιδιά θα μπορέσουν να επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες. 

Όσον αφορά τις «κόκκινες» περιοχές, όπως δήλωσε η υπουργός Παιδείας Νίκης Κεραμέως, τα Γυμνάσια θα ανοίξουν, ενώ τα Λύκεια θα συνεχίσουν ακόμα με τηλεκπαίδευση.

Τα μέτρα πρόληψης

Ακόμη τόνισε ότι θα εφαρμοστούν όλα τα μέτρα πρόληψης (υποχρεωτική χρήση μάσκας, διαφορετικά διαλείμματα, σταθερές ομάδες μαθητών σε αθλήματα, τακτικοί αερισμοί και τα μέτρα για τα κιλικία). Σημειώνεται ότι τα Λύκεια Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά και στις περιοχές αυτές.

Κλειστές οι εξωσχολικές δραστηριότητες

Άλλες εκπαιδευτικές δομές όπως Πανεπιστήμια και φροντιστήρια παραμένουν για την ώρα σε εξ αποστάσεως λειτουργία.

Δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε εκπαιδευτικούς και μαθητές

Θα γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ για τον εντοπισμό κρουσμάτων. Όπως θύμισε η υπουργός υπάρχει η ειδική πλατφόρμα μέσω της οποίας εκπαιδευτικοί και μαθητές άνω των 16 ετών μπορούν να κάνουν δωρεάν τεστ κορoνοϊού.

Αυξημένη κινητικότητα

Η κ. Παπαευαγγέλου επισήμανε ότι σε ορισμένες περιοχές παρατηρήθηκε αύξηση της κινητικότητας 16% μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου ενώ δεν παρέλειψε να συγχαρεί τους πολίτες για την υπεύθυνη στάση και την προσοχή που έδειξαν όσον αφορά τα μέτρα κατά την διάρκεια των εορτών.

Από την πλευρά του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά ανακοίνωσε πως τα περιοριστικά μέτρα θα παραμείνουν για μια εβδομάδα ακόμη.

v