Γώγος: «Δεν αποκλείεται να αλλάξει η απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων»

Γώγος: «Δεν αποκλείεται να αλλάξει η απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων»

Παρόλο που τα επιδημιολογικά στοιχεία μοιάζουν βελτιωμένα τις τελευταίες εβδομάδες, όσο βρισκόμαστε εν μέσω πανδημίας, τίποτα δεν είναι σίγουρο και χρειάζεται μεγάλη προσοχή απ' όλους. «Όλα βρίσκονται στο τραπέζι και τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί», είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων μιλώντας στον ANT1. Μάλιστα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και το να μην ανοίξουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια την επόμενη εβδομάδα όπως έχει αποφασιστεί από την κυβέρνηση.

O Χαράλαμπος Γώγος, είπε ότι «ο ιός είναι εδώ και υπάρχει αυξημένο ιικό φορτίο. Έχουμε ακόμα εισαγωγές στα νοσοκομεία και τίποτα δεν έχει τελειώσει. Όταν υπάρχει μια πανδημία δεν αποκλείεται τίποτα στα μέτρα. Να προχωράει και το θέμα της κοινωνίας, αλλά πάνω απ΄ όλα είναι η δημόσια υγεία.

Επομένως στο τραπέζι είναι τα πάντα. Δεν έχει αλλάξει κάτι. Την Παρασκευή που θα συνεδριάσουμε θα δούμε τα κυλιόμενα δεδομένα της εβδομάδας και θα αποφασίσουμε. Γι΄ αυτό άλλαξε το σύστημα και συνεδριάζουμε κάθε Παρασκευή για να έχουμε τα δεδομένα».

Πώς παίρνονται οι αποφάσεις

«Τα πράγματα έχουν να κάνουν με τον αριθμό των τεστ που γίνονται. Μας ενδιαφέρει η αναλογία. Να είναι κάτω από 2%. Έχει σημασία αυτό, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία, η επάρκεια μονάδων εντατικής θεραπείας και η δυναμική της πανδημίας. Αν υπάρχει κάπου μια τάση ανόδου, αντιμετωπίζεται διαφορετικά».

Τι ανέφερε για τα σχολεία

Αναφερόμενος, συγκεκριμένα για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια απάντησε: «Για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια έχει αποφασιστεί όπως ξέρετε, η απόφαση είναι ειλημμένη, ωστόσο δεν αποκλείεται να αλλάξει αν τα πράγματα χειροτερέψουν. Τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο».

Πληροφορίες από protothema.gr

v