3χρονο αγοράκι μαγειρεύει για την οικογένεια χρησιμοποιώντας φούρνο και μαχαίρια

3χρονο αγοράκι μαγειρεύει για την οικογένεια χρησιμοποιώντας φούρνο και μαχαίρια

Όταν φανταζόμαστε τη στιγμή που το παιδί μας θα μαγειρεύει και θα μας κάνει το τραπέζι, το μυαλό μας πάει, μάλλον, σε ηλικίες άνω των 12 ή των 15 ετών! Ωστόσο, ο παρακάτω πιτσιρικάς σπάει όλα τα κατεστημένα και παρουσιάζεται σε βίντεο του Tik Tok να μαγειρεύει για την οικογένειά του στα 3 του!

Βέβαια, δεν είναι τυχαίο που μπορεί να μαγειρεύει σε τόσο μικρή ηλικία, αφού η μαμά του, η Laura, τον εκπαιδεύει στην κουζίνα απ’ όταν ήταν 14 μηνών. 

Μάλιστα, στο βίντεο που ανέβασε στο Tik tok εξηγεί πως άρχισε να τον διδάσκει την τέχνη της μαγειρικής από τη στιγμή που ο μικρός μπορούσε να ακολουθήσει απλές εντολές, όπως για παράδειγμα να ρίξει αλεύρι σε ένα μπολ. Ωστόσο, επισημαίνει πως λαμβάνει όλες τις απαιτούμενες προφυλαξεις ώστε ο γιος της να είναι ασφαλής. 

«Όταν είναι τόσο μικρά, πρέπει να φτιάξεις το περιβάλλον της κουζίνας με τέτοιο τρόπο ώστε να μην κινδυνεύουν. Δεν πρέπει να μην υπάρχουν αιχμηρά αντικείμενα, ενώ όλα τα μπολ, ποτήρια, δοχεία κτλ πρέπει να είναι στο κατάλληλο μέγεθος ώστε να μπορούν να τα κρατάνε». 

Επίσης, η Laura λέει πως ο μικρός μυήθηκε στην μαγειρική ξεκινόντας με απλές διαδικασίες, όπως να ανακατεύει, να ξεφλουδίζει το καλαμπόκι ή να κόβει τα φρούτα με ειδικά κουζινικά εργαλεία. Μάλιστα, τον πρώτο καιρό έφτιαχνε συνταγές που δεν απαιτούσαν ψήσιμο όπως smoothies ή παγωτά. Σταδιακά, όμως, έμαθε να χρησιμοποιεί και την ηλεκτρική κουζίνα.

«Πριν αρχίσει να χρησιμοποιεί τον φούρνο, σιγουρεύτηκα πως έχει συνειδητοποιήσει τον κίνδυνο να καεί αλλά και ότι μπορεί να τον χρησιμοποιεί με ασφάλεια» λέει η μαμά του στο βίντεο. «Επίσης, κάναμε μαζί πολλές δοκιμές μέχρι που βεβαιώθηκα ότι ξέρει να πιάνει τις κατσαρόλες και το τηγάνι από τις λαβές και να μην ακουμπάει ένα καυτό ταψί με γυμνά χέρια». 

Παρά τις διαβεβαιώσεις της Laura, οι χρήστες του Tik Tok δεν πείστηκαν για την ασφάλεια του 3χρονου αγοριού ενώ αρκετοί ήταν εκείνοι που την επέκριναν. Παρά την ωριμότητά του, το 3χρονο αγοράκι δεν παύει να είναι παιδί και ίσως να ήταν ασφαλέστερο να παίζει με τα παιχνίδια του και όχι με την… φωτιά. 

Πηγή: thesun.co.uk

v