Έρευνα: τα παιδιά κληρονομούν την εξυπνάδα από τη μαμά!

Έρευνα: τα παιδιά κληρονομούν την εξυπνάδα από τη μαμά!

Νέα έρευνα δημοσιεύτηκε πρόσφατα, σύμφωνα με την οποία τα παιδιά παίρνουν τη νοημοσύνη τους από τη μαμά τους. Βέβαια, σημαντικό ρόλο παίζει το περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνει ένα παιδί, καθώς και τα ερεθίσματα που λαμβάνει μέχρι την ενηλικίωσή του.

Μέχρι τώρα, πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι η νοημοσύνη προέρχεται από το χρωμόσωμα Χ. Οι γυναίκες μεταφέρουν (XX) χρωμοσώματα, ενώ οι άντρες μεταφέρουν (XY) χρωμοσώματα - πράγμα που σημαίνει ότι ένα παιδί έχει διπλάσιες πιθανότητες να έχει κληρονομήσει την ευφυΐα του από τη μητέρα του, παρά από τον πατέρα του.

Επιπλέον, η έρευνα που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Medical Research Council Social and Public Health Sciences Unit στη Γλασκώβη, αποκαλύπτει ότι το IQ ενός παιδιού τείνει να προέρχεται από τη μητέρα του.

Στην έρευνα πήραν μέρος παιδιά 14 ετών, στα οποία οι ερευνητές έπαιρναν συνέντευξη κάθε χρόνο μέχρι την ηλικία των 22. Φυσικά, έλαβαν υπόψη τους τους διάφορες παράγοντες που επηρεάζει κάθε παιδί, όπως η μόρφωση και η κοινωνικοοικονομική κατάσταση στην οποία μεγαλώνει. 

Ωστόσο, υπάρχουν καλά νέα για τους μπαμπάδες καθώς δεν συμφωνούν όλοι οι επιστήμονες σχετικά με την αρχή του χρωμοσώματος Χ. Μερικοί ερευνητές λένε ότι το περιβάλλον είναι εξίσου σημαντικό με τη γενετική στον καθορισμό του επιπέδου νοημοσύνης ενός παιδιού.

Σύμφωνα με το Psychology Spot εκτιμάται ότι το 40-60 % της νοημοσύνης μας είναι κληρονομικό, ενώ το υπόλοιπο καλλιεργείται από το περιβάλλον μας.

Πηγή: dailyrecord.co.uk

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v