Μωράκι 11 μηνών πέθανε επειδή κατάπιε σκασμένο μπαλόνι

Μωράκι 11 μηνών πέθανε επειδή κατάπιε σκασμένο μπαλόνι

Ένα ζευγάρι από την Αυστραλία θρηνεί τον χαμό του 11 μηνών γιου τους που κατάπιε ένα (ξεφούσκωτο) μπαλόνι και πνίγηκε. Οι δύο γονείς, μοιράζονται την ιστορία τους ώστε να προφυλάξουν άλλα παιδιά και να προειδοποιήσουν τους γονείς για τους κινδύνους των σκασμένων μπαλονιών.

Στις 8 Απριλίου, ο γιος του ζευγαριού έπαιζε στο δωμάτιό του όταν συνέβη το ατύχημα. Μόλις τον είχαν ταίσει και τον άφησαν για λίγο να παίξει μέχρι να φάνε κι εκείνοι το φαγητό τους στην κουζίνα. Τότε άκουσαν τον γιο τους να βήχει χωρίς να ανησυχήσουν ιδιαίτερα. Στα επόμενα λεπτά, ο βήχας συνεχίστηκε και τότε κατάλαβαν ότι το μωρό πνίγεται. 

Έτρεξαν στο παιδικό δωμάτιο και είδαν το αγοράκι τους ξαπλωμένο να μην μπορεί να αναπνεύσει. Κοίταξαν γύρω γύρω, αλλά δεν εντόπισαν κάτι επικίνδυνο. 

Ο μπαμπάς του έδωσε τις πρώτες βοήθειες και η μαμά κάλεσε αμέσως ασθενοφόρο. Δυστυχώς, το 11 μηνών αγοράκι τους έφυγε από τη ζωή πριν ακόμα φτάσει στο νοσοκομείο. «Δεν το πίστευα… είχα καταρρεύσει» λέει συντετριμμένος ο μπαμπάς του μικρού Heath. 

Μέχρι τότε, δεν είχαν ιδέα τί είχε συμβεί… 

«Δεν με άφηναν να ακουμπήσω το γιο μου» αφηγείται η μαμά του. «Το μόνο που ήθελα ΄ήταν να τον ξυπνήσω κα να τον πάρω  να φύγουμε. Δεν μπορούσα να πιστέψω αυτό που είχε συμβεί!». 

Πολύ γρήγορα, έμαθαν πως η αιτία θανάτου του γιου τους ήταν πνιγμός, ο οποίος προήλθε από ένα κομμάτι μπαλόνι που κατάπιε. «Κατηγορώ τον εαυτό μου γι’ αυτό που έπαθε το αγοράκι μας» λέει η μαμά με δάκρυα στα μάτια. «Είχαμε φουσκώσει μερικά μπαλόνια για να παίξουμε όλοι μαζί, κι όταν ένα δυο έσκασαν, δεν τα μαζέψαμε». 

Σήμερα, οι δύο γονείς προειδοποιούν να αποφεύγουμε τα μπαλόνια όταν έχουμε μικρά παιδιά στο σπίτι. Μπορεί να σκάσουν οποιαδήποτε στιγμή και τα παιδιά μας να πάθουν ό,τι και ο μικρός Heath. 

Πηγή: cafemom.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v