«Είμαι λεχώνα και ο άντρας μου δεν με βοηθάει σε τίποτα. Αυτό λέγεται οικογένεια;»

«Είμαι λεχώνα και ο άντρας μου δεν με βοηθάει σε τίποτα. Αυτό λέγεται οικογένεια;»

Είναι αλήθεια πως οι περισσότερες μαμάδες αναλαμβάνουν περισσότερες οικογενειακές ευθύνες από τους άντρες. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια οι μπαμπάδες έχουν όλο και πιο ενεργό ρόλο στην οικογένεια και βοηθούν με κάθε τρόπο τη σύντροφό τους. Δυστυχώς, όμως, όχι πάντα… Η ιστορία της παρακάτω μαμάς, την οποία ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, βρήκε αρκετές γυναίκες να ταυτίζονται και να συμπάσχουν:

«Γέννησα το πρώτο μου παιδί τον Ιανουάριο. Πριν γεννήσω, ο σύζυγός μου ήταν όλα όσα είχα ονειρευτεί. Με φρόντιζε και μου συμπαραστεκόταν πάντα - ειδικά όσο ήμουν έγκυος. Μάλιστα, τις δύο πρώτες εβδομάδες που φέραμε σπίτι το μωρό ήταν δίπλα μου και μου συμπαραστεκόταν στα προβλήματα που αντιμετώπισα στο θηλασμό. Ωστόσο, όλα άλλαξαν όταν επέστρεψε στη δουλειά. 

Από κει και μετά, κάνει τη ζωή του όπως και πριν γεννήσω. Το πρωί πηγαίνει στη δουλειά και μόλις επιστρέφει θέλει έτοιμο φαγητό στο τραπέζι. Παίζει για 5-10 λεπτά με τη μικρή, και μετά είτε βγαίνει με τους φίλους του, είτε κλείνεται στο γραφείο του και παίζει ηλεκτρονικά παιχνίδια. 

Στο μεταξύ, εγώ φροντίζω σχεδόν όλη μέρα το μωρό που ακόμα θηλάζει και δεν κοιμάται κανονικά, ενώ φέρνω βόλτα το σπίτι, το μαγείρεμα, τα ρούχα μας, όλα! Τα βράδια, ειδικά, είναι εξαντλητικά. Ξυπνάω κάθε μία ώρα επειδή η μικρή θέλει τάισμα, άλλαγμα ή αγκαλιά, ενώ ο άντρας μου δεν κουνάει ούτε το μικρό του δαχτυλάκι. 

Στις σπάνιες περιπτώσεις που βγαίνω από το σπίτι, είναι για να πάω στο μανάβη ή το χασάπη να ψωνίσω. Αυτή είναι η μόνη μου έξοδος. Πέντε λεπτά μόνη μου στο αυτοκίνητο μέχρι τον μανάβη. Κι αυτό, αφού έχω βάλει την μικρή για ύπνο. Μια φορά την άφησα να την κοιμίσει εκείνος, και επιστρέφοντας τον βρήκα να κοιμάται δίπλα σε μια λερωμένη πάνα. 

Του έχω μιλήσει πολλές φορές εξηγόντας του ότι νιώθω εξαντλημένη σωματικά και ψυχικά, και κάθε φορά μου υπόσχεται πως θα αλλάξει και πως θα με βοηθάει. Ωστόσο, περνάει ο καιρός και εξακολουθεί να μην κάνει απολύτως τίποτα! 

Σύντομα θα επιστρέψω στη δουλειά και φαντάζομαι από τώρα την κούρασή μου όταν θα τρέχω να τα προλάβω όλα μόνη μου… Δυστυχώς, δεν είχα φανταστεί έτσι τη ζωή μου. Νόμιζα πως σε μια οικογένεια μοιράζονται όχι μόνο οι χαρές αλλά κα τα βάρυ. Στη δική μας περίπτωση, όμως, οι ευθύνες είναι όλες πάνω μου κι αναρωτιέμαι κάθε τόσο: Αυτό που έχουμε λέγεται οικογένεια; Έτσι θα είναι τα πράγματα από δω και πέρα;».

Οι μαμάδες που διάβασαν την ανάρτησή της προσπάθησαν να της συμπαρασταθούν αν και οι περισσότερες ταυτίστηκαν μαζί της! Ωστόσο, οι περισσότερες τη συμβούλεψαν να αρχίσει να ζητάει τη βοήθεια του άντρα της και της οικογένειάς της. 

Ελεύθερη μετάφραση από asiaone.com

v