Γυναίκα περίμενε 7δυμα και τελικά γέννησε… 9δυμα!

Γυναίκα περίμενε 7δυμα και τελικά γέννησε… 9δυμα!

Είναι σπάνιο, αλλά κάπου κάπου μια γυναίκα μπορεί να φέρει στον κόσμο και 9 παιδιά ταυτόχρονα! Συνέβη αυτές τις μέρες στο Μαρόκο, όπου, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας του Μάλι, μια 25χρονη Mαλινέζα που περίμενε 7δυμα, γέννησε τελικά 9δυμα – 5 κορίτσια και 4 αγόρια.

Η 25χρονη Χαλίμα Σισέ ήξερε ότι κυοφορεί 7δυμα, αφού οι υπέρηχοι που έγιναν στο Μάλι και το Μαρόκο αυτό είχαν δείξει. Έλα, όμως, που στην κοιλιά της κρυβόταν ακόμα δύο ευτυχισμένα μωράκια με αποτέλεσμα να βρεθούν όλοι, γονείς και γιατροί, μπροστά σε μια πολύ ευχάριστη έκπληξη.

Ήδη, από τότε που περίμενε 7δυμα, η νεαρή εγκυμονούσα έγινε αντικείμενο ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για τις αρχές του τόπου της που φρόντισαν να λάβει ειδικής φροντίδας έξω απ’ τα σύνορα της χώρας, σε νοσοκομείο του Μαρόκου. Εκεί, τα 7 μωρά θα έβλεπαν το φως μέσω καισαρικής τομής. Κι έτσι έγινε, μόνο που τα 7 μωράκια έγιναν 9.

Το να γεννήσει μια γυναίκα 9δυμα είναι ένα εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο και οι γιατροί ανησυχούν πολύ για την υγεία και της μητέρας και των παιδιών, λένε τοπικές ειδησεογραφικές πηγές.

Παρ’ όλ’ αυτά, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Μάλι, η μητέρα και τα παιδιά είναι καλά στην υγεία τους και σε λίγες εβδομάδες θα επιστρέψουν στη χώρα τους.

Πηγή: theguardian.com
v