To μικρότερο νεογέννητο στον κόσμο πάει σπίτι του μέτα από 13 μήνες στη ΜΕΘ

To μικρότερο νεογέννητο στον κόσμο πάει σπίτι του μέτα από 13 μήνες στη ΜΕΘ

Mετά από 13 μήνες στην εντατική, ένα μωρό στην Σιγκαπούρη, το οποίο θεωρείται το μικρότερο που γεννήθηκε ποτέ στον κόσμο, πήρε εξιτήριο απ' το νοσοκομείο.

Η Kwek Yu Xuan γεννήθηκε με καισαρική λίγο πριν η μαμά της κλείσει την 25η εβδομάδα κύησης και ζύγιζε 212 γραμμάρια - όσο ένα μήλο δηλαδή. 

Το μωράκι ήρθε στον κόσμο 4 μήνες νωρίτερα, καθώς η μητέρα του διαγνώστηκε με προεκλαμψία, μία επικίνδυνη ασθένεια που μπορεί καταστρέψει ζωτικά όργανα και να αποβεί ακόμη και μοιραία τόσο για τη μητέρα όσο και για το μωρό.

Το κοριτσάκι είχε «ελάχιστες πιθανότητες επιβίωσης», σύμφωνα με το Εθνικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Σιγκαπούρης (NUH) όπου γεννήθηκε.

«Ενάντια στις πιθανότητες, με επιπλοκές στην υγεία κατά τη γέννηση, ενέπνευσε τους ανθρώπους γύρω της με την επιμονή και την ανάπτυξή της, γεγονός που την καθιστά ένα εξαιρετικό μωρό - μια ακτίνα ελπίδας σε μια δύσκολης εποχής», ανέφερε το νοσοκομείο σε ανακοίνωσή του.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο νοσοκομείο, η Yu Xuan έλαβε πολλαπλά είδη θεραπείας και βασίστηκε σε διαφορετικά είδη μηχανημάτων για να επιβιώσει.
Οι γιατροί λένε ότι η υγεία και η ανάπτυξή της προχώρησαν καλά υπό τη φροντίδα τους και τώρα είναι αρκετά καλά ώστε να πάρει εξιτήριο. Μάλιστα, τώρα ζυγίζει 6,3 κιλά!

Η μικρούλα εξακολουθεί να έχει χρόνια πνευμονική νόσο και θα χρειαστεί κάποιος είδος υποστήριξης για να μπορεί να αναπνέει με ευκολία. Ωστόσο, οι γιατροί του NUH λένε ότι αυτό αναμένεται να βελτιωθεί με τον καιρό.

Οι γονείς της Yu Xuan μπόρεσαν να πληρώσουν για τη μακρά παραμονή της στο νοσοκομείο μέσω μιας καμπάνιας crowdfunding που συγκέντρωσε 366.884 δολάρια.

Πηγή: bbc.com

 

v