Πάτρα: γέννησε με επείγουσα καισαρική η 7 μηνών έγκυος με κορονοϊό

Πάτρα: γέννησε με επείγουσα καισαρική η 7 μηνών έγκυος με κορονοϊό

H νεαρή γυναίκα από τη Ζάκυνθο που νοσηλεύεται τις τελευταίες ημέρες στο Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας με κορονοϊο γέννησε τελικά εχθές με τη διαδικασία της επείγουσας καισαρικής, αφού η κατάστασή της παρουσίασε επιδείνωση και έπρεπε να διασφαλιστεί τόσο η υγεία του παιδιού όσο και η δική της.

Έτσι, οι γιατροί αποφάσισαν να προχωρήσουν σε καισαρική, ενώ αμέσως μετά τον έκτακτο τοκετό η 32χρονη μαμά διασωληνώθηκε. Όπως μετέδωσαν τα τοπικά μέσα, γέννησε ένα αγοράκι βάρους 1 κιλού και 600 γραμμαρίων το οποίο μπήκε κατευθείαν σε θερμοκοιτίδα, καθώς είναι αρκετά πρόωρο.

Στη νεαρή μητέρα που νοσεί από κορονοϊο και δεν είχε εμβολιαστεί, οι γιατροί είχαν χορηγήσει οξυγόνο με μάσκα με μοναδικό σκοπό να κερδίσει το βρέφος όσες περισσότερες ημέρες μπορούσε, αφού η εγκυμονούσα βρισκόταν μόλις στον 7ο μήνα της κύησης. 

Μετά τη χθεσινή επιδείνωση της υγείας της, όμως, σήμανε «συναγερμός» προκειμένου να έρθει στον κόσμο το μωρό με ασφάλεια, αλλά να προχωρήσει και η διασωλήνωση της 32χρονης ώστε να αντιμετωπιστεί καλύτερα το πρόβλημά της. Αρχικά, παρέμενε διασωληνωμένη εκτός ΜΕΘ, αλλά σήμερα θα μεταφερθεί στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου της Πάτρας «Αγιος Ανδρέας».

Πηγή: protothema.gr

v