Κρήτη: 36χρονη έγκυος στη ΜΕΘ με βαριά πνευμονία λόγω κορονοϊού

Κρήτη: 36χρονη έγκυος στη ΜΕΘ με βαριά πνευμονία λόγω κορονοϊού

Διασωληνωμένη και σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται μια 36χρονη εγκυμονούσα στη ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου, ύστερα από βαρύτατες επιπλοκές λόγω κορονοϊού.

Η γυναίκα, που διανύει την 24η εβδομάδα κύησης, νόσησε πριν από λίγες ημέρες με κορονοϊό και, μέρα με τη μέρα, η κατάστασή της επιβαρυνόταν. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του νοσοκομείου, η 36χρονη νοσηλευόταν στη μονάδα Covid και λόγω βαριάς αναπνευστικής ανεπάρκειας κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά της στη ΜΕΘ Covid, όπου διασωληνώθηκε και παραμένει σε εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση.

Στο μεταξύ, υπάρχει ανησυχία και για την υγεία του παιδιού που βρίσκεται στην 24η εβδομάδα κύησης, κάτι που αποτρέπει το ενδεχόμενο πρόωρου τοκετού με πρόκληση, αλλά αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας επείγουσας καισαρικής.

Σύμφωναμε τον σύζυγό της, η 36χρονη κόλλησε κορονοϊό από συνάδελφό της στο σούπερ-μάρκετ όπου εργάζεται, ενώ σκόπευε να εμβολιαστεί αμέσως μετά τη γέννα. Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Mega, ο σύζυγος δήλωσε: «Έχει βαριά πνευμονία. Φοβούνται και για το μωρό οι γιατροί. Σήμερα περιμένω να με πάρουν τηλέφωνο. Στην αρχή είχε δέκατα και έβηχε συνέχεια. Την βάλανε στο νοσοκομείο και μετά την έστειλα στο Ηράκλειο. Της γύρισε σε πνευμονία. Μιλήσαμε και μου λέει ότι είναι καλά. Αργότερα μου έστειλε μήνυμα ότι θα την ετοιμάσουν για την εντατική.»

Πηγή: newsbeast.gr

v