Το να μην μπορείς να θηλάσεις, δεν σε κάνει κακή μαμά...

Το να μην μπορείς να θηλάσεις, δεν σε κάνει κακή μαμά...

Ολες οι νέες μητέρες ακούν διαρκώς πως πρέπει να θηλάσουν. Ο θηλασμός είναι σίγουρα ένα καλό ξεκίνημα για τα μωράκια μας, αλλά δεν μπορούν να θηλάσουν όλες οι γυναίκες.

Μπορεί να μην έχουν αρκετό γάλα, να ματώνουν οι θηλές τους ή να καταλήγουν με μαστίτιδα όταν το μωρό αρνείται πεισματικά να φάει. Είναι ανώφελο, λοιπόν, λέμε στις νέες μητέρες πως ο θηλασμός είναι το πιο φυσικό και εύκολο πράγμα στον κόσμο, γιατί πολύ απλά δεν είναι για όλες και δεν είναι πάντα. 

«Στο πρώτο μου παιδί ο θηλασμός ήταν τόσο εύκολος και αβίαστος, που το θήλασα για δύο ολόκληρα χρόνια. Στο δεύτερο παιδί, τα πράγματα ήταν τελείως διαφορετικά» λέει μια μαμά.

«Το μωρό δεν μπορούσε να θηλάσει και προτιμούσε το μπουκάλι από το στήθος. Όσο κι αν προσπάθησα και επέμεινα, δεν κατάφερα τίποτα. Μετά από μερικούς μήνες και μια μαστίτιδα, αποφάσισα να κόψω το μητρικό γάλα και να στραφώ αποκλειστικά στη φόρμουλα» προσθέτει. 



Η επιθυμία της ήταν να θηλάσει το δεύτερο μωράκι της για μεγάλο χρονικό διάστημα όπως το πρώτο και το ότι δεν μπόρεσε τη γέμισε ενοχές απέναντί του. Ωστόσο, μια μεγάλη και ειλικρινή συζήτηση με τον σύζυγό της, την έκανε να συνειδητοποιήσει ότι δεν ήταν κακή μαμά επειδή δεν θήλασε. 

Της τόνισε όλα όσα κάνει για τα δυο της παιδιά, την προσπάθεια που κατέβαλε για να τα θηλάσει εξίσου αλλά και την αγωνία της να είναι καλή και φροντιστική μητέρα. 

«Ξαφνικά κατάλαβα ότι πρέπει να επιβραβεύσω τον εαυτό μου και όχι να τον κατακρίνω» κατέληξε η μητέρα. «Καμία μαμά που προσπαθεί και δίνει τον καλύτερό της εαυτό δεν πρέπει να νιώθει ενοχές, είτε θήλασε είτε όχι». 

Πηγή: Kids Spot

v