3δυμα μοιράστηκαν τον ίδιο πλακούντα - Συμβαίνει 1 στα 200 εκατομμύρια

3δυμα μοιράστηκαν τον ίδιο πλακούντα - Συμβαίνει 1 στα 200 εκατομμύρια

Όταν έμεινε έγκυος, η Gina Dewdney δεν περίμενε ποτέ ότι θα αποκτούσε 3 παιδιά μονομιάς. Μόλις το ανακάλυψε, τη 13η εβδομάδα, βίωσε ένα εξαιρετικά ευχάριστο σοκ. Σοκ βίωσαν, όμως, και οι γιατροί της, αφού τα τρίδυμά της είχαν ένα σπάνιο χαρακτηριστικό...

«Πίστευα ότι θα μας πάρει αρκετό καιρό να συλλάβουμε γιατί αυτό άκουγα ότι συμβαίνει συνήθως και τελικά έμεινα έγκυος μετά από έναν μήνα κιόλας. Ευτυχώς είχα ημικρανίες και αϋπνίες, κάτι που μου συνέβαινε πρώτη φορά στη ζωή μου, κι έτσι κατάλαβα ότι κάτι τρέχει», λέει η ευτυχής μαμά, «Δεν το ανακοινώσαμε σε κανένα μέχρι να πάμε για τον πρώτο μας υπέρηχο. Είχα το προαίσθημα ότι είναι δίδυμα και αυτό έδειξε αρχικά και ο υπέρηχος. Λίγα λεπτά αργότερα, όμως, είδαμε στην οθόνη 3 κεφαλάκια και η γιατρός μας το επιβεβαίωσε: περίμενα τρίδυμα».

3 εβδομάδες αργότερα, το ζευγάρι επέστρεψε για να τσεκάρει την υγεία και το φύλο των παιδιών. Τότε τους είπαν ότι περιμένουν δύο κορίτσια και ένα αγόρι και ότι οι δύο πλακούντες έμοιαζαν να ενώνονται.

Έτσι πίστευαν, τουλάχιστον, μέχρι τις 24 εβδομάδες όταν και έμαθαν επιτέλους ότι περιμένουν 3 πανομοιότυπα αγοράκια τα οποία μοιράζονταν τον ίδιο πλακούντα – κάτι εξαιρετικά σπάνιο, αφού η πιθανότητα να συμβεί είναι 1 στα 200 εκατομμύρια.

Αν και το σχέδιο ήταν να γεννήσει με προγραμματισμένη καισαρική, η Gina είδε τα νερά της να σπάνε στις 34 εβδομάδες. Εσπευσμένα, μπήκε στο χειρουργείο για επείγουσα καισαρική, όπου ευτυχώς όλα πήγαν καλά και τα 3 αγοράκια της μπήκαν αμέσως στη θερμοκοιτίδα.

Μετά από 6 εβδομάδες παρακολούθησης, ο Τζίμι, ο Τζένσεν και ο Τζάξον επέστρεψαν σπίτι υγιείς και όπου να ‘ναι κλείνουν τους 5 μήνες ζωής.

«Έχουν αρχίσει να χαμογελούν και να δείχνουν στοιχεία του χαρακτήρα τους», λέει με χαρά η Gina, «είναι απίθανο να βλέπεις ότι έχουν το ίδιο DNA και μοιάζουν σαν 3 σταγόνες νερό, αλλά είναι ταυτόχρονα και τόσο διαφορετικοί».

Πηγή: mirror.co.uk

v