Το σώμα μετά τον τοκετό: 14 αληθινές φωτογραφίες από αληθινές γυναίκες

Το σώμα μετά τον τοκετό: 14 αληθινές φωτογραφίες από αληθινές γυναίκες

Μετά τον τοκετό, πολλές γυναίκες παθαίνουν σοκ βλέποντας το πόσο πολύ έχει αλλάξει το σώμα τους. Το άλλοτε σφριγηλό δέρμα είναι πλέον χαλαρό, υπάρχουν ραγάδες και πιθανόν ουλές, ενώ τα παραπανίσια κιλά είναι αισθητά. Όπως κι αν είναι, όμως, παραμένει υπέροχο γιατί μέσα του φιλοξένησε τα παιδιά μας!

Mια Αμερικανίδα συγγραφέας και υπέρμαχος του body positivity, η January Harshe, δημιούργησε τη σελίδα «Take Back Postpartum» για να δείξει την πραγματικότητα του τοκετού και της ζωής μετά την εγκυμοσύνη. Οι ακατέργαστες φωτογραφίες και οι ειλικρινείς ιστορίες των γυναικών που πρωταγωνιστούν είναι μια ωδή στη δύναμη της μητέρας και στην ακλόνητη αγάπη για τα παιδιά της, αλλά μας αποκαλύπτουν και τη σχέση που έχει μια γυναίκα με το σώμα της μετά τη γέννα.

Η αλήθεια είναι πάντα όμορφη και αυτό δεν αλλάζει ούτε με τα παραπάνω κιλά, ούτε με τις ραγάδες ή τις ουλές.

«Η ιστορία μου, σημαδεμένη (κυριολεκτικά) σε όλη την κοιλιά μου. Έτσι είναι μετά από δύο υγιή μωρά και δύο αποβολές μέσα σε 11 χρόνια.»

«Μοιάζω σαν να είμαι ακόμα έγκυος αλλά δεν είμαι. Το σώμα μου έχει παραπάνω κιλά, ραγάδες και κυτταρίτιδα. Ωστόσο, αυτή η φωτογραφία τραβήχτηκε απ' τον υπέροχο άντρα μου και τα λέει όλα. Ποτέ μου δεν ένιωσα τόσο δυνατή.»

«Οι γυναίκες είναι εκπληκτικές και όλες ανακάμπτουμε διαφορετικά μετά τη γέννα. Αυτό που έχει σημασία είναι το αγγελικό προσωπάκι του μωρού μας.»

«Ήθελα να μοιραστώ αυτήν την εικόνα... γιατί ΑΥΤΗ είναι η μητρότητα!»

«Είσαι υπέροχη, πολύτιμη, όμορφη και ναι, ποθητή.»

«Δεν προσπαθώ να "πάρω το σώμα μου πίσω"... Γιατί;  Γιατί ποτέ δεν πήγε πουθενά! Ήταν εκεί για να κάνω τα παιδιά μου.»

«Αυτό είναι το σώμα μου μετά τον τοκετό. Πρησμένο στήθος, πρησμένο (και άδειο!) στομάχι, ματωμένα εσώρουχα και μαξιλάρια. Είμαι κουρασμένη και πονάω. Αλλά η καρδιά μου είναι τόσο γεμάτη αγάπη, εκτίμηση και δέος.»

«Η πραγματική ζωή δεν έχει σχέση με τις τέλειες φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δεν πειράζει. Επίσης, μπορούμε να μιλήσουμε για το πόσο χαριτωμένη είναι η κοιλιά μου 6 εβδομάδες μετά τον τοκετό; Υπήρχε ένα μωρό εκεί και το λατρεύω.»

«Κάθε νέα μαμά χρειάζεται φροντίδα και αγάπη, αλλά μια νέα μαμά που αναρρώνει από μια καισαρική τομή χρειάζεται επιπλέον βοήθεια.»

«Είμαστε πολλά περισσότερα από ένα νούμερο στη ζυγαριά. Είμαστε όμορφες. Είμαστε δυνατές. Είμαστε μητέρες.»

«Με είδα για πρώτη φορά στον καθρέφτη, αφότου γέννησα αλλά μετά από μερικά δευτερόλεπτα, έκλεισα τα μάτια μου. Γύρισα και πήγα προς το ντους. Αυτή ήταν η αρχή για να αγαπήσω πάλι τον εαυτό μου. Δεν γίνεται γρήγορα. Θα γίνει μόνο όταν προσπαθήσεις.»

«Ας παλέψουμε για να αποδεχτούμε πλήρως τον εαυτό μας και για να τον λατρέψουμε. Είμαστε καταπληκτικές.»

«Το σώμα μου εργάστηκε σκληρά για να μεγαλώσει ένα μωρό για 9 μήνες και θα συνεχίσει να εργάζεται σκληρά για να φροντίσει ένα νεογέννητο. Δεν υπάρχει πίεση για να χωρέσω πάλι στο στενό μου τζην. Θα το γιορτάσω.»

«Μερικές ραγάδες είναι φυσιολογικές, αλλά αν φτάσετε στο σημείο που δεν μπορείτε να τις μετρήσετε και σας ενοχλεί, απευθυνθείτε κάπου. Χρειάζεστε βοήθεια για να έχετε ξανά γερό σώμα! Ξέρω ότι είστε πολύ ενθουσιασμένες με το μωρό, αλλά μην ξεχνάτε τον εαυτό σας.»

Πηγή: boredpanda.com

v