Είναι οι πόνοι περιόδου λόγος απουσίας από το σχολείο; Ένας μπαμπάς λέει ΝΑΙ

Είναι οι πόνοι περιόδου λόγος απουσίας από το σχολείο; Ένας μπαμπάς λέει ΝΑΙ

Δεν έχει πολύ καιρό που η 13χρονη κόρη του Marcus Alleyne έπρεπε να λείψει από το σχολείο λόγω των πόνων που της προκαλούσε η περίοδός της. Κάπως έτσι, ο μπαμπάς της διαπίστωσε ότι τα σχολεία δεν θεωρούν τη δυσμηνόρροια ως μια κατάσταση που δικαιολογεί την απουσία μιας έφηβης από τα μαθήματα.

Αγανακτισμένος, αποφάσισε να κάνει κάτι για να αλλάξει αυτό το καθεστώς. Ξεκίνησε ένα ψήφισμα στην πλατφόρμα change.org, μαζεύοντας υπογραφές και ζητώντας η δυσμηνόρροια να αντιμετωπίζεται από τα σχολεία ως μια αδιαθεσία όπως οι υπόλοιπες. Η κίνησή του έχει ήδη συγκεντρώσει μερικές δεκάδες χιλιάδες υπογραφές και συνεχίζει ακάθεκτη...

«Όλα ξεκίνησαν όταν η Ίζι μας ένιωσε τρομερούς πόνους περιόδου εξαιτίας των οποίων δεν μπορούσε να κάνει τίποτα αφού ήταν συνεχώς διπλωμένη στα δύο», θυμάται ο Marcus, «Αποφασίσαμε, λοιπόν, ότι ήταν καλύτερα να μην πάει σχολείο, αλλά όταν ειδοποιήσαμε, μάθαμε προς μεγάλη μας έκπληξη ότι η απουσία της θεωρείται αδικαιολόγητη».

Τότε, ο μπαμπάς τριών κοριτσιών αποφάσισε ότι έπρεπε να αναλάβει δράση, όχι μόνο για τις κόρες του, αλλά για τα κορίτσια όλου του κόσμου.

«Το να μη δικαιολογείται η απουσία ενός κοριτσιού που ταλαιπωρείται από δυσμηνόρροια από το σχολείο είναι ξεκάθαρη διάκριση», έγραψε στο ψήφισμα, «και δίνει την εντύπωση ότι οι υπεύθυνοι έχουν άγνοια της συγκεκριμένης κατάστασης και αδιαφορούν για τη σωματική και την ψυχική υγεία των μαθητών».

Από τα σχόλια όσων έχουν υπογράψει, φαίνεται ότι η άποψη του τολμηρού μπαμπά βρίσκει όλο και περισσότερους υποστηρικτές: 

«Μακάρι να μπορούσα να υπογράψω χίλιες φορές. Είναι σημαντικό ότι αυτό το θέμα ήρθε στο προσκήνιο από έναν άντρα», έγραψε κάποιος.

«Υπέφερα από αυτό κι εγώ και η κόρη μου, και τώρα υποφέρει η εγγονή μου την οποία δεν μπορούμε να κρατήσουμε σπίτι όταν έχει σχολείο», είπε μια ομοιοπαθής με την κόρη του Alleyne.

Πηγή: parents.com

v