Έκανα τις κόρες μου μόνη μου - δεν ήθελα να ρισκάρω μια λάθος επιλογή συντρόφου

Έκανα τις κόρες μου μόνη μου - δεν ήθελα να ρισκάρω μια λάθος επιλογή συντρόφου

Δεν είναι πάντα εύκολο να βρεις τον άνθρωπό σου και να κάνεις μαζί του οικογένεια. Ακόμα κι αν τον βρεις, όμως, χρειάζεται δουλειά, υπομονή και πολλή αγάπη για να μείνετε μαζί στα εύκολα μα και τα δύσκολα. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί τα διαζύγια ενώ οι γονείς αντιλαμβάνονται καθυστερημένα ότι επέλεξαν τον λάθος σύντροφο. 

Ωστόσο, υπάρχουν και γυναίκες που προτιμούν να κάνουν τα παιδιά τους μόνες τους. Τους λόγους, μας τους εξηγεί η παρακάτω μαμά δύο κοριτσιών που τις έκανε μόνη με εξωσωματική γονιμοποίηση.

«Πάντα ήθελα να γίνω μητέρα αλλά με τους δικούς μου όρους. Στα 36, ήμουν αρκετά μεγάλη για να ξέρω ότι δεν είναι όλοι οι άντρες κατάλληλοι να γίνουν μπαμπάδες και δεν ήθελα να το ρισκάρω. Εξάλλου μέχρι τώρα ερωτευόμουν εύκολα και πληγωνόμουν ακόμα πιο εύκολα!

Ως παιδί είχα δει τον πόνο που νιώθουν τα παιδιά χωρισμένων γονιών και δεν ήθελα να συμβεί κάτι αντίστοιχο στα παιδιά μου. Έτσι, αποφάσισα να γίνω μαμά μόνη μου κάτι που, ευτυχώς, στις μέρες μας δεν είναι δύσκολο. 

Επέλεξα να κάνω εξωσωματική γονιμοποίηση με την σκέψη πως τα παιδιά μου θα είναι μόνο δικά μου. Δική μου η ευθύνη, δική μου και η χαρά. Οι γονείς μου συμφώνησαν με την απόφασή μου και με στήριξαν. Σήμερα, έχω δύο υπέροχα κορίτσια από τον ίδιο δότη, τον οποίο μπορούν (αν θελήσουν) να συναντήσουν στα 18 τους.  

Όταν έκανα την πρώτη μου εξωσωματική, δεν συνηθιζόταν να κάνουν παιδί με αυτό τον τρόπο οι ανύπαντρες γυναίκες. Ωστόσο, ο αριθμός των γυναικών που επιλέγουν να κάνουν παιδιά μόνες αυξάνεται με τα χρόνια. Σε όλο αυτό το ταξίδι της μητρότητας, έχω κοντά μου τους γονείς μου που τρελαίνονται να περνούν χρόνο με τις εγγονές τους. 

Η οικογένειά μας είναι μεγάλη και γεμάτη αγάπη, ενώ οι κόρες μου δεν έχουν βιώσει άσχημες ή άβολες καταστάσεις επειδή δεν έχουν μπαμπά. Μεγαλώνω τις κόρες μου όσο καλύτερα μπορώ, τους στέκομαι σαν μάνα και πατέρας μαζί και ξέρουν ότι τις αγαπώ όσο τίποτα. 

Κάποιοι λένε ότι γυναίκες που μεγαλώνουν μόνες τα παιδιά τους είναι γενναίες. Για μένα, γενναίοι είναι όσοι κάνουν οικογένεια με κάποιον άλλον. Εγώ επέλεξα τον εύκολο δρόμο αφού δεν χρειάζεται να κάνω συμβιβασμούς, να μοιράζομαι ή να διαφωνώ για την διαπαιδαγώγηση των παιδιών μου». 

Πηγή: thesun.co.uk

v