Έγκυος γέννησε στο αυτοκίνητο με τη βοήθεια της... μαμάς της!

Έγκυος γέννησε στο αυτοκίνητο με τη βοήθεια της... μαμάς της!

Μια μαμά στο Τέξας των ΗΠΑ δεν πρόλαβε να φτάσει στο μαιευτήριο κι έτσι γέννησε το δεύτερο παιδάκι της μέσα στο αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του σπιτιού της. Ευτυχώς, ήταν δίπλα της η μαμά της να της δίνει στήριξη και την όποια βοήθεια μπορούσε να της δώσει.

«Σε όλη την εγκυμοσύνη μου ανησυχούσα για το πού μπορεί να με βρει η στιγμή που θα σπάσουν τα νερά», θυμάται η Jasmyne Hughes, «τελικά ήταν λες και κάποιος με άκουσε και έγινε αυτό που φοβόμουν».

Η πρώτη της γέννα ήταν πολύ δύσκολη και ήλπιζε ότι δεν θα ξαναζήσει κάτι τέτοιο – είχε κρατήσει 19 ολόκληρες ώρες. Τελικά, δεν τη γλύτωσε την περιπέτεια, αν και το κομμάτι της γέννας ήταν πολύ ευκολότερο αυτή τη φορά.

Μάλιστα, η τύχη της έπαιξε ένα περίεργο παιχνίδι αφού το πρωί της Κυριακής – μία εβδομάδα πριν την καταληκτική ημερομηνία – πήγε στο νοσοκομείο επειδή ένιωσε συσπάσεις και της είπαν να επιστρέψει στο σπίτι της γιατί ήταν νωρίς για να γεννήσει.

Μία μόλις ώρα αφού επέστρεψε, όμως, είδε κάτι που της προκάλεσε σοκ.

«Είχα ένα προαίσθημα που μου έλεγε να τσεκάρω μόνη μου. Τσέκαρα και είδα το κεφάλι του μωρού. Φώναξα αμέσως τη μάνα μου να με πάει στο νοσοκομείο», λέει η πανευτυχής μαμά.

Όταν μπήκαν στο αυτοκίνητο, βέβαια, ήταν πολύ αργά για να φύγουν. «Τη ρώτησα αν έσπασαν τα νερά της», λέει η μητέρα της Jasmyne, «και εκείνη τη στιγμή έσπασαν στ’ αλήθεια. Κοιτάζω και βλέπω το κεφάλι του μωρού, και της είπα ότι θα γεννήσει επί τόπου».

Κάπως έτσι, ένα βροχερό πρωί, ήρθε στον κόσμο η δεύτερη κορούλα της. «Ούτε πόνοι, ούτε επισκληρίδιος, ούτε γιατροί, μόνο εγώ, εκείνη και η γιαγιά της», λέει η Jasmyne.

Λίγα λεπτά μετά το ευχάριστο γεγονός, έφτασαν οι διασώστες για να κόψουν τον ομφάλιο λώρο και να μεταφέρουν μαμά και κόρη στο νοσοκομείο ώστε να λάβουν την απαραίτητη φροντίδα.

«Όταν πήγαμε στο νοσοκομείο της έδωσα ένα φιλί στο μέτωπο και της είπα ότι είμαι περήφανη για εκείνη», λέει η χαρούμενη γιαγιά, «Όσο για μένα, ήταν σπουδαία εμπειρία αλλά θα προτιμούσα να μην την ξαναζήσω. Αν ξανασυμβεί, βέβαια, ξέρω τουλάχιστον τι πρέπει να κάνω».

«Οι συσπάσεις ήταν το πιο δύσκολο κομμάτι», λέει με χαμόγελο η Jasmyne, «αλλά το κομμάτι της γέννας ήταν παιχνιδάκι. Αν ήταν έτσι, θα το ξανάκανα άνετα στο αυτοκίνητο με τη βροχή να πέφτει απ’ έξω».

Πηγή: wmbfnews.com

v