2χρονη με σύνδρομο Down περπάτησε με τη βοήθεια της δίδυμης αδερφής της

2χρονη με σύνδρομο Down περπάτησε με τη βοήθεια της δίδυμης αδερφής της

Οι πιθανότητες το ένα από δύο μη-πανομοιότυπα δίδυμα να έχει σύνδρομο Down είναι 14 στο 1.000.000, αλλά στην περίπτωση της Freya και της Caitlyn συνέβη, κάνοντας τους γονείς τους να ανησυχούν για το μέλλον της λιγότερο τυχερής κόρης τους. Ευτυχώς, η Caitlyn, αν και μικρούλα, έχει σταθεί βράχος δίπλα στην Freya βοηθώντας την να φτάσει τα ορόσημα που η ίδια έχει περάσει από καιρό.

Η Laura Guilliatt και ο Simon Robinson προσπαθούσαν να κάνουν παιδί επί 5 χρόνια ώσπου μια μέρα έμαθαν τα ευχάριστα νέα: περίμεναν όχι ένα αλλά δύο κοριτσάκια. Στην πορεία της εγκυμοσύνης είδαν ότι η Freya είχε υγρό στον εγκέφαλο που πιθανόν να οφειλόταν σε κάποια χρωμοσωμική ανωμαλία. Με λίγα λόγια, οι πιθανότητες να γεννηθεί με σύνδρομο Down ήταν αυξημένες, επέλεξαν όμως να μην κάνουν αμνιοπαρακέντιση για σίγουρη διάγνωση, από φόβο μην προκληθεί κάποια αποβολή.

Τον Σεπτέμβριο του 2019, τα μωρά τους ήρθαν στη ζωή μέσω επείγουσας καισαρικής στις 35 εβδομάδες κύησης. Η Freya γεννήθηκε τελικά με σύνδρομο Down. Όπως ήταν αναμενόμενο, πέρασαν τις πρώτες μέρες τους στην εντατική και σύντομα πήγαν στο σπίτι με τους γονείς τους.

Από τότε, καθώς τα δύο κορίτσια μεγαλώνουν, η Caitlyn, που μπουσούλησε και περπάτησε στην ώρα της, δεν έχει σταματήσει να βοηθά την Freya να κάνει ό,τι κι εκείνη. Κάπως έτσι, η μικρή κατάφερε να κάνει τα πρώτα της βήματα κρατώντας το χεράκι της αδερφούλας της.

«Ήταν υπέροχο να βλέπεις την Caitlyn να νοιάζεται τόσο πολύ για την αδερφή της», λέει η Laura, «της φέρεται με τρόπο μητρικό και τη βοηθάει όπως μπορεί. Με την αγάπη που έχει πάρει από την αδερφή της και το δικό της πείσμα, η Freya κατάφερε να κάνει τα πρώτα της βήματα πριν κλείσει τα δύο».

Η πανευτυχής μαμά παραδέχεται πως δεν ήξερε τίποτα για το σύνδρομο Down πριν το αντιμετωπίσουν οι ίδιοι και αρχικά πανικοβλήθηκε για το τι μέλλει γενέσθαι.

«Ευτυχώς, ο Simon ήταν ψύχραιμος», συνεχίζει, «βρήκαμε κάποιους ειδικούς για να μας ενημερώσουν πως πρέπει να κινηθούμε και αρχίσαμε τις θεραπείες ώστε η Freya να μη μείνει πολύ πίσω από την Caitlyn. Η ευχάριστη έκπληξη είναι ο απίστευτος δεσμός που έχουν μεταξύ τους τα κορίτσια μας. Λατρεύω να τις χαζεύω να μπαμπαλίζουν και να χαζογελάνε οι δυο τους».

Ίσως είναι νωρίς, αλλά η Laura βρίσκει πολύ καθησυχαστικό το ενδεχόμενο να παραμείνουν έτσι κολλητές για πάντα. «Νιώθω όμορφα να σκέφτομαι ότι θα είναι τόσο δεμένες σε όλη τη ζωή τους. Έτσι, η Freya θα έχει πάντα κάποιον δίπλα της να την προσέχει».

Πηγή: mirror.co.uk

v