Μωρό-μαχητής επέζησε από 2 απανωτές εγχειρήσεις ανοιχτής καρδιάς

Μωρό-μαχητής επέζησε από 2 απανωτές εγχειρήσεις ανοιχτής καρδιάς

Ένα ζευγάρι, ο Del και η Alana Campbell, φοβήθηκαν για τα χειρότερα όταν ο μικρός τους γιος χρειάστηκε να υποβληθεί δύο φορές σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση ανοιχτής καρδιάς επειδή είχε γεννηθεί με ένα σπάνιο καρδιακό πρόβλημα.

Η πάθηση με την οποία γεννήθηκε αποδείχθηκε πολύ σοβαρή καθώς μια ζωτικής σημασίας βαλβίδα που μεταφέρει το αίμα μεταξύ της καρδιάς και των πνευμόνων ήταν πολύ στενή. Επιπλέον, ο μικρούλης είχε και μια τρύπα στην καρδιά του.

Όταν ο Cruz ήταν μόλις 10 εβδομάδων οι γιατροί είπαν στον Del και την Alana ότι θα χρειαζόταν χειρουργική επέμβαση ανοιχτής καρδιάς για να προσπαθήσουν να αποκαταστήσουν και τα δύο προβλήματα. Ο πατέρας του δήλωσε: «Ήταν η πιο δύσκολη στιγμή της ζωής μας. Κανένας γονιός δεν θα έπρεπε ποτέ να χρειαστεί να ρωτήσει έναν γιατρό "ποιες είναι οι πιθανότητες να επιβιώσει το μωρό μου;"»

Οι γονείς έβαλαν τα δυνατά τους για να μη σκέφτονται το χειρότερο, καθώς περίμεναν με αγωνία τα νέα για τη ζωή του γιου τους. Η χειρουργική επέμβαση κράτησε 12 ολόκληρες ώρες! Όταν έμαθαν ότι ο γιος τους βγήκε νικητής έκλαψαν από τη χαρά τους. Σύμφωνα με τους γιατρούς η βαλβίδα είχε επισκευαστεί πλήρως - αλλά υπήρχε ακόμη μια τρύπα 1 χιλιοστού στην καρδιά του.

Ο Cruz πέρασε τέσσερις ημέρες στην εντατική πριν μεταφερθεί στην καρδιολογική πτέρυγα, όπου τις επόμενες δύο εβδομάδες άρχισε σιγά-σιγά να αναρρώνει. Η οικογένεια όμως δέχτηκε πολύ σύντομα ένα δεύτερο χτύπημα, όταν οι γιατροί ανακάλυψαν ότι η τρύπα του 1 χιλιοστού ήταν πλέον 4 χιλιοστά. 

Ο μικρούλης μεταφέρθηκε και πάλι εσπευσμένα στην εντατική και υποβλήθηκε σε δεύτερη επείγουσα χειρουργική επέμβαση. Έξι ώρες αργότερα ο ίδιος ο χειρουργός τηλεφώνησε στους γονείς για να τους πει ότι ο γιος τους είχε σωθεί και ήταν αληθινός μαχητής.

Το αγοράκι πήρε τελικά εξιτήριο από το νοσοκομείο στις 28 Οκτωβρίου και επέστρεψε στο σπίτι του στο Bathgate με την οικογένειά του, όπου κάθε μέρα γίνεται καλύτερα.
Ο Del είπε: «Μόλις σταμάτησε να τρέφεται με σωλήνα και έχει περάσει στο μπιμπερό, πράγμα που είναι υπέροχο να βλέπουμε. Οι γιατροί λένε ότι δεν θα χρειαστούν άλλες επεμβάσεις μέχρι να ενηλικιωθεί, αλλά θα κάνει τακτικά εξετάσεις για να βεβαιωθούν ότι όλα πάνε καλά».

«Μας είπαν τότε ότι το τρία τοις εκατό των παιδιών που υποβάλλονται σε χειρουργική επέμβαση ανοικτής καρδιάς δεν επιζούν. Αλλά ο γιος μας τα κατάφερε και είμαστε ευγνώμονες» είπαν συγκινημένοι οι γονείς του.

Πηγή: dailyrecord.co.uk

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v