Πεζός έσωσε 2 νήπια σταματώντας αυτοκίνητο που κυλούσε σε κατηφόρα 

Πεζός έσωσε 2 νήπια σταματώντας αυτοκίνητο που κυλούσε σε κατηφόρα

Μια σπάνια πράξη αυταπάρνησης επέδειξε το βράδυ της Δευτέρας ένας Χανιώτης, στην οδό Κ. Μάνου στα Χανιά. Ο κ. Νίκος Κουκλινός, σταμάτησε με τα χέρια ένα αυτοκίνητο  το οποίο άρχισε να κυλάει ξαφνικά σε κατηφόρα χωρίς να υπάρχει μέσα οδηγός.

Μέσα σε αυτοκίνητο βρισκόντουσαν δύο μικρά παιδιά νηπιακής ηλικίας, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, όταν άρχισε να κυλάει στην κατηφόρα με κατεύθυνση έναν κεντρικό και πολυσύχναστο δρόμο, την οδό Παναγούλη.

Ο κ. Κουκλινός που είδε το αυτοκίνητο να κινείται μόνο του και τα 2 μικρά παιδιά να κινδυνεύουν, μπήκε μπροστά και προσπάθησε να το σταματήσει με κίνδυνο να τραυματιστεί ο ίδιος. Το όχημα όμως συνέχιζε να κυλάει στην κατηφόρα, όση δύναμη κι αν έβαζε. Φωνάζει με αγωνία «δε μπορώ»!

Τελικά, άφησε το αυτοκίνητο να πέσει σε κάδους σκουπιδιών που βρίσκονταν παρακάτω για να κοπεί η φόρα του, ακολουθώντας τη συμβουλή διερχόμενου οδηγού που περνούσε από το σημείο.  Μόλις το αμάξι χτύπησε στους κάδους, ο άντρας άνοιξε την πόρτα και τράβηξε το χειρόφρενο, ακινητοποιώντας το όχημα.

Τα παιδιά ουρλιάζουν στο αυτοκίνητο αλλά ευτυχώς δεν έπαθαν τίποτα. Ο διερχόμενος οδηγός αγκάλιασε τον άντρα που έσωσε τα 2 τρομαγμένα νήπια και τον ρώτησε αν ήταν τα δικά του παιδιά. Εκείνος απάντησε: «όχι. Να βάλουμε τους κάδους στη θέση τους» και μετά εξαφανίστηκε, χωρίς να περίμενε ούτε συγχαρητήρια, ούτε ευχαριστίες.

Τι είπε ο Χανιώτης που έσωσε τα 2 παιδιά

Όπως είπε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, είχε πάει την κόρη του σε μία σχολή ρυθμικής, όταν αντιλήφθηκε πως ένα αυτοκίνητο άρχισε να κατεβαίνει στον δρόμο ανεξέλεγκτο. Η οδηγός προσπαθούσε να βάλει ζώνη στο κοριτσάκι, που βρισκόταν στο πίσω κάθισμα, όταν το χειρόφρενο “λύθηκε” κι εκείνη έπεσε στο οδόστρωμα.

«Ήταν ένα παιδάκι στο κάθισμα του συνοδηγού. Ή το χειρόφρενο δεν έπιανε καλά στο αυτοκίνητο ή το παιδάκι ακούμπησε με κάποιον τρόπο το χειρόφρενο», δήλωσε ο κ. Κουκλινός.

Περιέγραψε πως, χωρίς δεύτερη σκέψη, μπήκε μπροστά στο αυτοκίνητο και προσπάθησε να το συγκρατήσει. Ζητούσε απεγνωσμένα βοήθεια, καθώς αδυνατούσε να το σταματήσει.

«Ευτυχώς όλα πήγαν καλά», είπε και συμπλήρωσε: «Δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι το αυτοκίνητο δεν θα σταματούσε και θα έβγαινε στον κεντρικό δρόμο, προκαλώντας ατύχημα».

Πηγή: Protothema.gr

v