Έσωσε τη ζωή της κολλητής χωρίς δεύτερη σκέψη - της δώρισε το νεφρό της

Έσωσε τη ζωή της κολλητής χωρίς δεύτερη σκέψη - της δώρισε το νεφρό της

H Denita υπέφερε από έναν πόνο που, μετά από πολλές εξετάσεις και ακόμα περισσότερες επισκέψεις σε γιατρούς και νοσοκομεία, δεν μπορούσε κανείς να εντοπίσει από πού προερχόταν. Σε όλη αυτή την περιπέτεια ήταν δίπλα της η καλύτερή της φίλη, η April, που όχι μόνο δεν την άφησε να την κατακλύσει η απογοήτευση, αλλά την ενθάρρυνε να συνεχίσει τις επισκέψεις της σε ειδικούς υγείας.

Τελικά το 2019, μετά από εξειδικευμένες εξετάσεις, διαγνώστηκε με μια αυτοάνοση διαταραχή στα νεφρά. Ωστόσο, μέχρι να γίνει η διάγνωση, η ασθένεια είχε εξελιχθεί αρκετά και βρισκόταν ήδη στο τελευταίο στάδιο. Η γυναίκα ξεκίνησε αμέσως αιμοκαθάρσεις αλλά το μόνο που θα μπορούσε να της σώσει τη ζωή ήταν μια μεταμόσχευση νεφρού. Το μόνο που χρειαζόταν ήταν να βρει συμβατό δότη. 

Αρχικά, μπήκε σε λίστα αναμονής ενώ παράλληλα έκανε έκκληση για βοήθεια στα social media. Η April, που όλο αυτό το διάστημα αγωνιούσε για την φίλη της, έκανε κρυφά εξετάσεις για να δει αν έχει κάποια συμβατότητα με την Denita.

Λίγο αργότερα, έλαβε ένα τηλεφώνημα από έναν έκπληκτο εργαζόμενο του νοσοκομείου, ο οποίος την ενημέρωσε πως ανάμεσα σε εκείνη και την κολλητή της υπάρχει συμβατότητα 98%. 

Η April, όπως ήταν αναμενόμενο, μοιράστηκε τα καλά νέα με την Denita, έγιναν οι κατάλληλες προετοιμασίες και η διαδικασία μεταμόσχευσης θα ξεκινήσει σε λίγες μέρες. «Δεν υπάρχουν λόγια για να ευχαριστήσω την April», είπε η Denita. «Δεν είναι απλά η κολλητή μου, είναι αδελφή μου! Όταν συμβαίνουν τέτοια πράγματα, αρχίζεις να πιστεύεις στα θαύματα!». 

Οι δύο γυναίκες, μετά την περιπέτεια που πέρασαν, ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να γίνουν δωρητές οργάνων και να χαρίζουν το δώρο της ζωής. 

Πηγή: wnky.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v