Προωράκι 28 εβδομάδων βρέθηκε παρατημένο σε χαρτόκουτο εν μέσω πολικού ψύχους!

Προωράκι 28 εβδομάδων βρέθηκε παρατημένο σε χαρτόκουτο εν μέσω πολικού ψύχους!

Παραμονή Πρωτοχρονιάς, σε μια πόλη της Αλάσκα, μια γυναίκα βρέθηκε μπροστά σε ένα σοκαριστικό θέαμα κατά τη βραδινή της βόλτα. Με το θερμόμετρο έξω να γράφει -11 βαθμούς Κελσίου, κάποια απελπισμένη μητέρα είχε εγκαταλείψει το νεογέννητό της σε ένα χαρτόκουτο μαζί με ένα σημείωμα προς όποιον το έβρισκε.

Μάλιστα, σύμφωνα με το σημείωμα, το μωρό ήταν πρόωρο – είχε γεννηθεί στις 28 εβδομάδες, λίγες ώρες πριν την εγκατάλειψή του.

Η Roxy Lane, η οποία ήταν εκείνη που βρήκε το βρέφος και ειδοποίησε άμεσα τις αρχές, μοιράστηκε το συγκλονιστικό περιστατικό στα social media και μαζί, το σημείωμα της μάνας:

«Σας παρακαλώ βοηθήστε με. Γεννήθηκα πρόωρα στις 31 Δεκεμβρίου του 2021. Η μαμά μου ήταν έγκυος 28 εβδομάδων όταν με γέννησε. Οι γονείς και οι παππούδες μου δεν έχουν χρήματα για να με μεγαλώσουν. Αναγκάστηκαν να με εγκαταλείψουν. Η μητέρα μου με άφησε εδώ με πόνο καρδιάς. Σας παρακαλώ, πάρτε με και παραδώστε με σε μια οικογένεια που θα με αγαπήσει και θα με φροντίσει. Σας ικετεύουμε και εγώ και οι γονείς μου. Το όνομά μου είναι Teshawn.»

Στη συνέχεια, περιέγραψε το σημείο όπου βρήκε το παιδί και ζήτησε από όποιον γνωρίζει τίποτα για τη μητέρα του να ενημερώσει τις αρχές. «Σήμερα έσωσα τη ζωή ενός βρέφους το οποίο θα σκέφτομαι για το υπόλοιπο της ζωής μου», έγραψε, «Από εκείνη τη στιγμή προσπαθώ να βρω μέσα μου μια απάντηση για το πώς μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο, να φτάσει μια μάνα να εγκαταλείψει έτσι το μωρό της». 

«Καταλαβαίνω ότι κάποιος συνάνθρωπός μου ένιωσε τόσο απελπισμένος και μόνος που κατέληξε στην πιο δύσκολη απόφαση της ζωής του», συνέχισε, «Μια χείριστη απόφαση, σίγουρα, αλλά συνοδευόμενη από μια κραυγή αγωνίας που μαρτυρά ότι υπάρχει λίγη, έστω, αγάπη πίσω από όλο αυτό».

Στην Πολιτεία της Αλάσκα, ο νόμος επιτρέπει την ασφαλή παράδοση ενός μωρού – σε αστυνομικό τμήμα, σταθμό πυροσβεστικής, νοσοκομείο ή εκκλησία – χωρίς την προσαγωγή του γονιού για εγκατάλειψη ανηλίκου. Δυστυχώς, η συγκεκριμένη μητέρα δεν το γνώριζε κι έτσι έθεσε σε απίστευτο κίνδυνο τη ζωή του μωρού της, παρά την πρόθεσή της να το βοηθήσει. Ευτυχώς, βρέθηκε εγκαίρως και τέθηκε στη φροντίδα των αρμοδίων.

Πηγή: mirror.co.uk

v