Παιδίατρος: όταν το παιδί είναι άρρωστο, μην το πιέζετε να φάει!

Παιδίατρος: όταν το παιδί είναι άρρωστο, μην το πιέζετε να φάει!

Σε λίγες μέρες ανοίγουν ξανά τα σχολεία και, εκτός από τις καθιερωμένες ιώσεις που κυκλοφορούν κάθε χρόνο τέτοια εποχή τα παιδιά θα έρθουν αντιμέτωπα με την μετάλλαξη Όμικρον.

Όταν τα παιδιά είναι άρρωστα, όμως, εμείς οι γονείς προσπαθούμε να τα ανακουφίσουμε και να δυναμώσουμε τον οργανισμό τους, ταΐζοντάς τα με το ζόρι! Ωστόσο, σύμφωνα με την παιδίατρο Μαρία Ιορδανίδου, υπάρχουν συγκεκριμένες τροφές που ανακουφίζουν το παιδί ενώ η πίεση για φαγητό δεν το βοηθάει. 

Ολόκληρη η ανάρτηση της παιδιάτρου

«Τι να τρώει το παιδί όταν είναι άρρωστο

Η μείωση της όρεξης αν και είναι φυσιολογική κατά τη διάρκεια μιας λοίμωξης, συχνά προκαλεί έντονη ανησυχία στους γονείς. Είναι συχνό για τα μικρά παιδιά κατά τη διάρκεια της λοίμωξης να προτιμούν να τρέφονται κυρίως με γάλα και να έχουν μειωμένη όρεξη για στερεές τροφές ενώ τα μεγαλύτερα παιδιά να μην τρώνε καθόλου.

Τι πρέπει να προσέξουμε στη διατροφή του παιδιού μας όταν είναι άρρωστο;

  • Το πιο σημαντικό είναι η ενυδάτωση, δηλαδή η λήψη υγρών μέσω της διατροφής. Για να το πετύχουμε αυτό δίνουμε νερό, γάλα, χυμούς και φρούτα.
  • Εφόσον το παιδί θέλει να φάει, δίνουμε τροφές ελαφριές και υγιεινές. Αποφεύγουμε βαριές, τηγανητές, λιπαρές και καυτερές τροφές.
  • Επειδή ο πονόλαιμος είναι συχνός κατά τη διάρκεια της λοίμωξης, προσέχουμε να μην δίνουμε τροφές ζεστές ή σκληρές. Προτιμούμε να δίνουμε τροφές δροσερές και ημίρρευστες, όπως γιαούρτι, τραχανά, φρούτα, σούπες.

Γενικές οδηγίες:

  • Προσφέρουμε μικρά και συχνά γεύματα
  • Χορηγούμε πολλά υγρά σε μικρές ποσότητες
  • Δεν πιέζουμε το παιδί να φάει

Και μην ξεχνάτε τις αγκαλιές 👨‍👩‍👦».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v