Αγοράκι έπαθε εγκεφαλικό όταν ήταν 19 μηνών - παλεύει καθημερινά...

Αγοράκι έπαθε εγκεφαλικό όταν ήταν 19 μηνών - παλεύει καθημερινά...

Oι γονείς του μικρού Ronnie Kerman έχασαν τη γη κάτω από τα πόδια τους, όταν ανακάλυψαν το 19 μηνών αγοράκι αναίσθητο στην κούνια του. Όταν, όμως, οι γιατροί  επιβεβαίωσαν ότι είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο και ότι κινδύνευε η ζωή του, τότε έζησαν έναν πραγματικό εφιάλτη.

Η μητέρα του Ronnie κατάλαβε αμέσως ότι κάτι δεν πήγαινε καλά όταν βρήκε το μικρό παιδί αναίσθητο στην κούνια του τον Φεβρουάριο του 2018. Συνήθως την υποδεχόταν ενθουσιασμένος μαζί με τον δίδυμο αδερφό του για να τους σηκώσει στην αγκαλιά της.

Ο Ronnie όμως σε αντίθεση με τον αδερφό του ήταν ξαπλωμένος ανάσκελα και παρέμενε ακίνητος. Οι γονείς του αμέσως τον μετέφεραν στο νοσοκομείο, όπου η αξονική τομογραφία αποκάλυψε ένα μαύρο σημάδι στον εγκέφαλο του 19 μηνών παιδιού.

Σύντομα ο μικρούλης διαγνώστηκε με γλοίωμα της οπτικής οδού και νευροϊνωμάτωση τύπου 1, η οποία προκάλεσε την πλήρη τύφλωσή του. Έκτοτε, διαγνώστηκε επίσης με τη νόσο Moyamoya, η οποία προκαλείται από μπλοκαρισμένη αρτηρία στον εγκέφαλο.

Ο γενναίος Ronnie υποβλήθηκε σε αρκετές επεμβάσεις στον εγκέφαλο για να αντιμετωπίσει τον καρκινικό όγκο το 2018 και το 2019. Ενώ τα πράγματα στην αρχή πήγαιναν καλά, αυτό άλλαξε όταν ο μικρός εμφάνισε αλλεργική αντίδραση στη χημειοθεραπεία.

Οι γιατροί είπαν στους γονείς να προετοιμαστούν για το χειρότερο σενάριο. «Πρέπει να κάνετε κάτι, πρέπει να τον βοηθήσετε και να του σώσετε τη ζωή», είπε ότι φώναζε στο νοσοκομείο ο πατέρας του παιδιού.

Οι γιατροί δοκίμασαν ένα διαφορετικό είδος χημειοθεραπείας που ονομάζεται Trametinib και την οποία ο ασθενής μπορεί να λάβει από το στόμα. Ευτυχώς, είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα και ο Ronnie σήμερα πλησιάζει τα έκτα του γενέθλια.

Παρά την απίστευτη του πρόοδό του, οι επισκέψεις στο νοσοκομείο εξακολουθούν να είναι τακτικό φαινόμενο για τον Ronnie, καθώς έχει αρκετά προβλήματα υγείας.

Πηγή: mirror.co.uk

v