Δεν ήμουν υπέρ της συγκοίμησης ώσπου είδα ότι... ήταν ο μόνος τρόπος να κοιμηθώ

Δεν ήμουν υπέρ της συγκοίμησης ώσπου είδα ότι... ήταν ο μόνος τρόπος να κοιμηθώ

Όταν γίνεσαι μαμά καταλαβαίνεις από νωρίς ότι η θεωρία απέχει πολύ από την πράξη. Προσδοκίες και θέλω σπάνια ευθυγραμμίζονται με την πραγματικότητα και πολλές φορές έχουμε χρησιμοποιήσει μεθόδους που, πιθανόν, να είχαμε ορκιστεί ότι δεν θα εφαρμόζαμε ποτέ όσον αφορά τα παιδιά μας. Κι όλα αυτά σε μια προσπάθεια να κάνουμε την καθημερινότητά μας πιο εύκολη...

Η Natalie Brown, μητέρα 4 παιδιών, παραδέχεται ανοιχτά ότι πολλά από τα πράγματα που είχε πει ότι δεν θα έκανε πριν γινεί μαμά, πλέον τα κάνει και η ζωή της έχει γίνει πιο εύκολη.

«Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα είχα τέσσερα παιδιά», λέει η Natalie, μιλώντας αποκλειστικά στο Fabulous Digital. «Όταν έκανα το πρώτο μου παιδί, είπα ότι θα ήταν και το τελευταίο... Να, όμως που ακολούθησαν άλλα τρία».

Στο πρώτο της παιδί πήρε την απόφαση να αφήσει τη δουλειά της και να γίνει μαμά πλήρους απασχόλησης. Αυτή η αλλαγή ήταν πολύ δύσκολη, γι' αυτό και άρχισε να γράφει σ' ένα blog με το ψευδώνυμο Confessions of a Crummy Mummy. Ήθελε να μοιραστεί τις εμπειρίες της με άλλες μαμάδες και να βοηθήσει όσες ένιωθαν όπως και εκείνη: χαμένες.

Στην αρχή όπως λέει και η ίδια τόσο η συγκοίμηση, όσο και ο παρατεταμένος θηλασμός ήταν τακτικές που είχε ορκιστεί να μην ακολουθήσει. Η σκληρή όμως πλευρά της μητρότητας γρήγορα την έκανε να αλλάξει γνώμη.

Η Natalie ανακάλυψε ότι ήταν πιο εύκολο να αφήνει και τα 4 παιδιά της να κοιμούνται μαζί με εκείνη και τον άντρα της. «Δεν ήθελα να κοιμάμαι μαζί με τα παιδιά μου, αλλά με τη συγκοίμηση κοιμόμαστε όλοι περισσότερο» παραδέχεται. «Πηγαινοφέρναμε τα παιδιά από την κρεβατοκάμαρά μας στα δωμάτιά τους και πραγματικά ήταν εξαντλητικό. Ουσιαστικά, η εξάντληση με οδήγησε στο να τα αφήνω στο κρεβάτι μας. Είναι πιο εύκολο έτσι και δεν ντρέπομαι γι' αυτό. Επιπλέον, πιστεύω ότι τους κάνει καλό».

Όσον αφορά τον θηλασμό είπε «Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα θήλαζα για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Για να είμαι ειλικρινής, ήταν πιο εύκολο να συνεχίσω παρά να σταματήσω και δεν μπόρεσα να ακολουθήσω τις συμβουλές για το πώς να σταματήσεις να θηλάζεις ένα δίχρονο παιδί».

Πηγή: thesun.co.uk

v