Στους παππούδες που μας βοηθούν και είναι δίπλα στα εγγόνια τους: ευχαριστούμε

Στους παππούδες που μας βοηθούν και είναι δίπλα στα εγγόνια τους: ευχαριστούμε

Οι παππούδες και οι γιαγιάδες που έχουν ενεργό ρόλο στο μεγάλωμα των εγγονιών τους είναι πολύ ξεχωριστοί. Η πολύτιμη βοήθειά τους δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη για κανένα λόγο! Αντίθετα, τους αξίζει αναγνώριση και βαθιά ευγνωμοσύνη για όσα κάνουν. Μια μητέρα θυμάται τους δικούς της παππούδες και εξομολογείται ότι χάρη σε αυτούς είχε μια υπέροχη παιδική ηλικία.

«Οι παππούδες αξίζουν πολλά ευχαριστώ για όσα προσφέρουν στα εγγόνια τους. Τι θα έκαναν τα παιδιά μας χωρίς αυτούς; Αν πάρω παράδειγμα εμένα, δεν ξέρω. Χάρη σε αυτούς είχα μια υπέροχη παιδική ηλικία.

Ήταν εκεί όταν ξυπνούσα το πρωί και όταν γυρνούσα απ' το σχολείο. Με γέμιζαν αγάπη όταν το χρειαζόμουν και όταν οι γονείς μου δεν μπορούσαν να είναι δίπλα μου, ο παππούς και η γιαγιά μου φρόντιζαν να μη μου λείπει τίποτα. Δεν θυμάμαι να παραπονέθηκαν ποτέ...

Το να γίνεσαι ξανά γονιός για χάρη των εγγονιών σου, δεν είναι απλό! Είναι μια 
ανιδιοτελής πράξη αγάπης που αξίζει κάτι περισσότερο από ένα απλό ευχαριστώ. Μετά απ' όσα μου πρόσφεραν όμως το μόνο που έχω για να τους ανταποδώσω είναι η αγάπη και η ευγνωμοσύνη μου.

Και είμαι σίγουρη ότι αυτό τους αρκεί.

Υπάρχουν οικογένειες, όπου οι γονείς είναι απόντες για διάφορους λόγους. Τον ρόλο τους τότε αναλαμβάνουν οι παππούδες και σώζουν έτσι, την παιδική ηλικία των εγγονιών τους. Τους χαρίζουν ένα υγιές περιβάλλον για να μεγαλώσουν!

Είναι κρίμα να θεωρούμε αυτούς τους υπέροχους ανθρώπους δεδομένους. Η βοήθειά τους είναι πολύτιμη και πρέπει να τους το δείχνουμε.

Καθώς πλησιάζει η επέτειος του θανάτου της γιαγιάς μου, την σκέφτομαι με ακόμη περισσότερη τρυφερότητα. Με μεγάλωσε και με φρόντισε με πολλή αγάπη. Ξέρω ότι αν μπορούσε να γυρίσει τον χρόνο πίσω, θα τα έκανε όλα ξανά από την αρχή με τον ίδιο τρόπο.

Ο παππούς μου είναι ακόμα μαζί μας. Θα μπορούσα να τον ρωτήσω αν θα μας μεγάλωνε όλους ξανά αλλά δεν χρειάζεται, γιατί ξέρω ποια θα ήταν η απάντησή του. Παππούδες σαν τον δικό μου είναι θείο δώρο.

Γι' αυτό, λοιπόν, θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους παππούδες μου. Και ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσης σε όλους τους παππούδες και τις γιαγιάδες που μεγαλώνουν τα εγγόνια τους. Σας εκτιμούμε. Σας αγαπάμε και κάνετε τη ζωή των εγγονιών σας ομορφότερη».

Πηγή: herviewfromhome.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v