«Πού φάγαμε τον καλύτερο χαλβά» 4 συντάκτριες του mama365 αποκαλύπτουν!

«Πού φάγαμε τον καλύτερο χαλβά» 4 συντάκτριες του mama365 αποκαλύπτουν!

Η Καθαρά Δευτέρα του σωτήριου έτους 2022 έφτασε και, όλοι ανυπομονούμε να μαζευτούμε γύρω από το οικογενειακό τραπέζι με τους αγαπημένους μας για να απολαύσουμε νηστίσιμους μεζέδες και φυσικά, τη λατρεμένη λιχουδιά της ημέρας: τον χαλβά. Αν όμως δεν έχετε τον χρόνο - ή την όρεξη - να φτιάξετε μόνες σας το παραδοσιακό κέρασμα, οι συντάκτριες του mama365 είναι εδώ για να σας βγάλουν από τη δύσκολη θέση και να σας προτείνουν πού θα βρείτε τους πιο νόστιμους χαλβάδες!

Λίνα: από τη Χίο με αγάπη!

Θυμάμαι έντονα τα κούλουμα των παιδικών μου χρόνων στη Χίο! Την Καθαρά Δευτέρα πηγαίναμε πάντα στο σπίτι της νονάς μου και από νωρίς το πρωί, ετοιμαζόμασταν για το μεσημεριανό γλέντι. Ταραμοσαλάτες, ριγωτά κυδώνια και μύδια, λαγάνες και καλαμαράκια στόλιζαν το τραπέζι μας και στη μέση του, δέσποζε ο μαστιχάτος χαλβάς. 

Μπορεί να έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε και να μη βρίσκομαι πλέον στη Χίο, όμως, δεν υπάρχει περίπτωση αυτή τη μέρα να επιλέξω άλλο είδος χαλβά! Στο Anemos, που βρίσκεται στο νησί, έχω βρει τον καλύτερο σησαμένιο χαλβά με φυσική μαστίχα που με ταξιδεύει πίσω στον χρόνο και φέρνει στο μυαλό μου τις πιο γλυκές αναμνήσεις. Η παραγγελία χρειάζεται συνήθως μία εργάσιμη μέρα για να φτάσει στην Αθήνα και έτσι, δεν χρειάζεται να τρέχω σε ζαχαροπλαστεία και παντοπωλεία για να βρω αυτό που θέλω - ακόμη κι αν το έχω αφήσει για την τελευταία στιγμή!

Διεύθυνση: Οδός Χίου Καρφά, Κοντάρι, Χίος 821 00
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2271 022666
Site: www.mastic.gr

Αλεξάνδρα: σιμιγδάλι... αγάπη μου!

Ομολογώ ότι είμαι από αυτούς που μπορούν να κάτσουν για ώρες να αναλύουν την ανωτερότητα του σιμιγδαλένιου χαλβά έναντι του χαλβά «του Μπακάλη». Είναι μία από τις μεγαλύτερες αδυναμίες μου και μακάρι να είχα τη δυνατότητα (και τον μεταβολισμό!) να έτρωγα κάθε μέρα για όλο τον χρόνο!

Προσωπικά, ο σιμιγδαλένιος χαλβάς των αδερφών Ασημακόπουλων, στη Χαριλάου Τρικούπη, είναι ο αγαπημένος μου. Μυρωδάτος και πεντανόστιμος, μού θυμίζει τον χαλβά της πολίτισσας γιαγιάς μου και είναι πάντα η πρώτη μου επιλογή!

Διεύθυνση: Τρικούπη Χαριλάου 82, Εξάρχεια Αθήνα
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210- 3641846
Site: www.asimakopouloi.com

Φοίβη: στη Δραπετσώνα έχει και ζωή ΚΑΙ χαλβά!

Παρόλο που ο χαλβάς δεν είναι από τα αγαπημένα μου γλυκά, όταν πλησιάζει η Καθαρά Δευτέρα δεν μπορώ παρά να επισκεφτώ το μαγαζί Κοσμίδη-Γαβρίλη στη Δραπετσώνα. Παίρνω πάντα χαλβά κακάο (γλυκό χωρίς σοκολάτα δε γίνεται!) για μένα και τις φίλες μου και αφού κάνω μια βόλτα στην όμορφη γειτονιά του Πειραιά, επιστρέφω στη βάση μου που είναι το κέντρο.

Είναι κάτι που κάνω κάθε χρόνο με μεγάλη χαρά! Με συγκινεί ότι είναι η μοναδική χαλβαδοποιία που έχει απομείνει από τις πολλές που υπήρχαν άλλοτε στον Πειραιά. Η Καθαρά Δευτέρα είναι μία από τις αγαπημένες παραδόσεις των Ελλήνων! Είναι δυνατόν, λοιπόν, να λείπει απ' το τραπέζι ο παραδοσιακός χαλβάς Δραπετσώνας;

Διεύθυνση: Λεωφ. Βασιλέως Γεωργίου Α 228, Πειραιάς
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210-4616478
Site: www.e-halvas.gr

Ιόλη: σαπουνέ, ολέ!

Δεν είμαι γλυκατζού, αλλά όταν πρόκειται για χαλβά σαπουνέ δεν μπορώ να αντισταθώ - και ένας από τους λόγους είναι επειδή μου θυμίζει τη γιαγιά μου. Παρόλο που έζησε και μεγάλωσε στην Άνδρο, η γιαγιά μου είχε αδυναμία στον... φαρσαλινό χαλβά και η αλήθεια, είναι ότι τον έφτιαχνε καταπληκτικά!

Δυστυχώς, καμία από τις εγγονές της δεν κληρονόμησε το ταλέντο της! Κάθε χρόνο, λοιπόν, η αδερφή μου και εγώ πηγαίνουμε στο ζαχαροπλαστείο Κωνσταντινίδης στη γειτονιά μας στο Χαλάνδρι και παίρνουμε 1,5 κιλό χαλβά σαπουνέ. Εκτός από το ότι μας ξυπνάει τρυφερές αναμνήσεις, είναι τόσο νόστιμος που πραγματικά λιώνει στο στόμα!

Διεύθυνση: Λεωφ. Πεντέλης 72, Χαλάνδρι
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210- 6828502
Site: www.konstandinidis.com 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v