Ουκρανία: 7χρονη έχασε τη ζωή της από βόμβα που έπεσε στο σχολείο της

Ουκρανία: 7χρονη έχασε τη ζωή της από βόμβα που έπεσε στο σχολείο της

Η τραγωδία δεν έχει τέλος στην Ουκρανία καθώς μεγαλώνει ο κατάλογος των παιδιών που χάνουν τη ζωή τους από τις βόμβες του Πούτιν. Μάλιστα, ένα 7χρονο κοριτσάκι βρήκε το θάνατο, όταν οι Ρώσοι έβαλαν στο στόχαστρο το σχολείο της ρίχνοντας «βόμβα διασποράς» για να το ισοπεδώσουν.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», η Αλίσα Χλάνς υπέκυψε στα τραύματά της μία ημέρα αφότου τραυματίστηκε σοβαρά από επίθεση των ρωσικών δυνάμεων. Ο παππούς της που την συνόδευε στο σχολείο, έσπευσε να την προστατεύσει μόλις άκουσε εκκωφαντικό θόρυβο από την έκρηξη αλλά ούτε εκείνος κατάφερε να ζήσει.

Χθες, η σύζυγος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Ολένα, αναφέρθηκε στις αθώες ψυχές- θύματα του πολέμου του Πούτιν, δηλώνοντας ότι ο ρωσικός στρατός σκοτώνει «συνειδητά και με κυνικό τρόπο» μικρά παιδιά συμπληρώνοντας πως η 7χρονη ήταν ένα από τα έξι θύματα που έχασαν τη ζωή τους όταν χτυπήθηκε το σχολείο τους στην πόλη Οκτίρκα.

Η Αλίσα πέθανε στο νοσοκομείο, ένα 24ωρο μετά τους ρωσικούς βομβαρδισμούς στη μικρή πόλη Oκτίρκα, που απέχει μία ώρα οδικώς από τα βορειοανατολικά σύνορα της Ουκρανίας. Ο ρωσικός στρατός, μάλιστα, κατηγορήθηκε ότι χρησιμοποίησε «βόμβα διασποράς» για να καταστρέψει, αν και το Κρεμλίνο το διαψεύδει.

Από την πλευρά του, το ΝΑΤΟ υποστηρίζει ότι έχει αποδείξεις πως η Ρωσία χρησιμοποιεί στην Ουκρανία βόμβες διασποράς με τον Γενικό Γραμματέα της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, Γιενς Στόλτενμπεργκ, να δηλώνει: «Έχουμε δει τη χρήση βομβών διασποράς και έχουμε δει αναφορές για τη χρήση και άλλων τύπων όπλων, τα οποία θα μπορούσαν να παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο».

Πηγή: protothema.gr

v