Δημητροπούλου: επέλεξα την υιοθεσία γιατί ήθελα να αλλάξω τη ζωή ενός παιδιού

Δημητροπούλου: επέλεξα την υιοθεσία γιατί ήθελα να αλλάξω τη ζωή ενός παιδιού

Η Ευγενία Δημητροπούλου πριν από μερικούς μήνες υιοθέτησε την κόρη της, ένα κοριτσάκι από τη Σιέρρα Λεόνε, και πρόσφατα μίλησε για πρώτη φορά στην εκπομπή «Dot.» για την υιοθεσία, αλλά και για τα πρωτόγνωρα συναισθήματα που νιώθει στο μονοπάτι της μητρότητας.

«Ο σκοπός μας ήταν να αλλάξουμε το ρου της ιστορίας ενός παιδιού, όπου και αν γεννήθηκε, όποιο χρώμα και να έχει, όπως και να είναι τα μαλλιά του. Ομολογώ ότι ζήτησα το τηλέφωνο επικοινωνίας της προηγούμενης μαμάς, είναι η Μάρθα και ο Θανάσης που έχουν πάρει ήδη δύο παιδάκια, είναι οι μοναδικοί Έλληνες που ήταν πριν από μας. Όχι απλώς επικοινωνήσαμε, είναι και η νονά της εννοείται», είπε η Ευγενία Δημητροπούλου και πρόσθεσε:

«Εγώ αυτή τη στιγμή μιλάω με όλον τον κόσμο που κατεβαίνει κάτω για να υιοθετήσει ένα παιδί ή θα κατεβούν και το θεωρώ κάπως μία συνέχεια. Γίνεται μια αλυσίδα. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να πάνε στραβά σε ένα τέτοιο ταξίδι. Ήμασταν πάρα πολύ τυχεροί, ήμασταν πολύ οργανωμένοι και ταυτόχρονα ήταν σαν ένα χέρι να σου έδινε μια λύση».

Για τη στιγμή που έμαθε ότι τα κατάφεραν, η Ευγενία Δημητροπούλου αποκάλυψε: «Έρχεται δικηγόρος και σου λέει ότι βρέθηκε ένα παιδί. Την είδαμε, εγώ έλεγα "έγινα μάνα" μόνη μου, πού να το πω; Χωρίς καμία κοιλιά. Εκείνη τη στιγμή ένιωσα ότι η μισή μου καρδιά κόπηκε και πήγε σε ένα πλάσμα που δεν έχω αγκαλιάσει, δεν έχω δει από κοντά, δεν έχω μυρίσει και εκεί χτυπάει η καρδιά σου σε αυτό το πλάσμα».

Η Ευγενία Δημητροπούλου δεν έκρυψε τη συγκίνησή της, όταν σκέφτηκε την πρώτη φορά που κράτησε στην αγκαλιά της την κόρη της. Η ηθοποιός μιλώντας παλαιότερα είχε εκφράσει την επιθυμία της να γίνει μητέρα. «Θα ήθελα πολύ να γίνω μαμά. Η υιοθεσία θα μπορούσε να είναι και πρώτη μου επιλογή. Για μένα δεν υπάρχει διαφορά στο γεννάω ένα παιδί ή υιοθετώ ένα παιδί» είχε δηλώσει η ηθοποιός, η οποία ζει τον έρωτα με τον νευροχειρουργό Στέλιο Βλατάκη.

Πηγή: ethnos.gr

v