Δώρισαν τα όργανα του αδικοχαμένου γιου τους και χάρισαν ζωή σε 4 παιδιά

Δώρισαν τα όργανα του αδικοχαμένου γιου τους και χάρισαν ζωή σε 4 παιδιά

Αργά το βράδυ της Τετάρτης 9 Μαρτίου ξεκίνησε η επιχείρηση μεταμόσχευσης και μεταφοράς των οργάνων του 6χρονου αγοριού, που τραυματίστηκε βαρύτατα μετά από πτώση από το μπαλκόνι του σπιτιού του, με αποτέλεσμα να μείνει εγκεφαλικά νεκρό.

Δυστυχώς, παρά τις τιτάνιες προσπάθειες των γιατρών στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείο Πατρών, ο οργανισμός του μικρού αγοριού δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει τις βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσες, με αποτέλεσμα να επέλθει εγκεφαλικός θάνατος.

Οι γονείς του πήραν, μετά από παρότρυνση των γιατρών και ειδικά του επιστημονικά Υπεύθυνου της ΜΕΘ Παίδων κ. Ανδρέα Ηλιάδη, τη γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανά του, χαρίζοντας το δώρο της ζωής σε συνανθρώπους μας.

Τα όργανα θα χαρίσουν ζωή σε 4 παιδιά

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news, μετά από συνεννόηση με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, η διαδικασία της μεταμόσχευσης των οργάνων ξεκίνησε νωρίς τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Στο Νοσοκομείο του Ρίου έχει γίνει ήδη η απαραίτητη προετοιμασία, ενώ τα μοσχεύματα θα μεταφερθούν σε άλλες περιοχές της Ελλάδας αλλά και στην Ιταλία.

Οι ίδιες πληροφορίες του tempo24.news, αναφέρουν ότι η καρδιά και το ήπαρ θα μεταφερθούν στην Ιταλία. Οι οφθαλμοί θα μεταφερθούν στη Θεσσαλονίκη, ενώ οι νεφροί στην Αθήνα.

Πηγή: tempo24.news

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v