Προωράκι που γεννήθηκε 425 γραμμάρια πάει επιτέλους σπίτι του μετά από 5 μήνες!

Προωράκι που γεννήθηκε 425 γραμμάρια πάει επιτέλους σπίτι του μετά από 5 μήνες!

Η μικρή Lily Bickerdike-Guile που γεννήθηκε πρόωρα και ζύγιζε μόλις 425 γραμμάρια αψήφησε όλες τις πιθανότητες, πάλεψε για τη ζωή της και, πέντε μήνες μετά, παίρνει επιτέλους εξιτήριο!

Όταν γεννήθηκε στις 23 εβδομάδες, οι γιατροί της έδιναν μόλις 20% πιθανότητες να τα καταφέρει ενώ πέρασε αρκετό καιρό στην Μονάδα Ειδικής Θεραπείας, συνδεδεμένη με μηχανήματα που τη βοηθούσαν να αναπνέει και να τρέφεται.

Δυστυχώς η δίδυμη αδελφούλα της, η Daisy, έχασε τη μάχη με τη ζωή σε ηλικία 2 εβδομάδων όπως η Lily συνεχίζει να εκπλήσσει τους γιατρούς με την πρόοδό της και είναι από τα μικρότερα μωρά που κατάφεραν να επιβιώσουν. Πριν λίγες μέρες, μάλιστα, πήγε επιτέλους σπίτι της και γνώρισε τα τρία μεγαλύτερα αδέρφια της.

«Η Lily και η δίδυμη αδερφή της ήρθαν στον κόσμο χωρίς πολλές πιθανότητες επιβίωσης», είπε η μητέρα τους. «Δυστυχώς η όμορφη Daisy μας άφησε σε ηλικία δύο εβδομάδων και τριών ημερών. Αλλά η Lily, που ζύγιζε μόλις 425 γραμμάρια, σήμερα είναι κοντά στα 4 κιλά και υγιέστατη».

Το κοριτσάκι ξεπέρασε πολλά προβλήματα τους τελευταίους μήνες και σήμερα είναι ένα υγιές και χαμογελαστό μωράκι που γεμίζει χαρά τους γονείς της. «Είναι το μικρό μας θαύμα, η μικρή μας πριγκίπισσα» αναφέρουν οι γονείς της, οι οποίοι ευχαρίστησαν πρώτα απ’ όλους το προσωπικό του νοσοκομείου που στάθηκαν δίπλα στο μωρό τους και το φρόντισαν. 

Ωστόσο, η οικογένεια δεν θα ξεχάσει ποτέ τον χαμό της Daisy που χάθηκε τόσο νωρίς. Μάλιστα, η πρώτη βόλτα που έκανε η μικρή Lily με το καρότσι της, ήταν στον τάφο της δίδυμης αδελφής της. «Ήταν πολύ συγκινητικό», είπε η μαμά της.

Πηγή: miltonkeynes.co.uk

v