Προωράκια με ελάχιστες πιθανότητες να ζήσουν έγιναν 5 μηνών και πήγαν σπίτι τους!

Προωράκια με ελάχιστες πιθανότητες να ζήσουν έγιναν 5 μηνών και πήγαν σπίτι τους!

Οι δίδυμοι Harley και Harry Crane γεννήθηκαν πρόωρα στις 22 εβδομάδες εγκυμοσύνης και παρά τις μηδενικές πιθανότητες επιβίωσης, τα κατάφεραν και κέρδισαν το στοίχημα της ζωής. Τα δίδυμα, μάλιστα, έγιναν 5 μηνών και πήγαν επιτέλους σπίτι τους!

Τα δίδυμα αγοράκια παρουσίασαν αρκετά προβλήματα υγείας λόγω της προωρότητάς τους, συμπεριλαμβανομένης της χρόνιας πνευμονοπάθειας, ενώ στη σύντομη ζωή τους έχουν υποβληθεί σε πολλές χειρουργικές επεμβάσεις. Κάποια στιγμή, μάλιστα, οι γιατροί έχασαν τις ελπίδες τους για τα δύο βρέφη όμως εκείνα πάλεψαν για τη ζωή τους και τα κατάφεραν!

«Περιμέναμε πολύ καιρό γι’ αυτή τη στιγμή… Είμαστε πραγματικά πολύ συγκινημένοι» ανέφεραν οι γονείς των διδύμων που επιτέλους έχουν τα μωράκια τους κοντά τους, στο σπίτι. 

Οι γονείς των διδύμων προσπαθούσαν επί 11 ολόκληρα χρόνια να τεκνοποιήσουν. Είχαν στραφεί προς την εξωσωματική γονιμοποίηση και όταν τα κατάφεραν, έπλεαν σε πελάγη ευτυχίας.

«Στον όγδοο κύκλο της εξωσωματικής γονιμοποίησης, τα καταφέραμε και καταλήξαμε με δίδυμα, ένα αγόρι και ένα κορίτσι. Δεν μπορούσα να το πιστέψω, φοβόμουν τόσο πολύ μήπως κάτι πήγαινε στραβά», δήλωσε η μητέρα.

Στις 22 εβδομάδες, συντετριμμένη ανακάλυψε ότι είχε πρόωρη ρήξη των εμβρυϊκών υμένων και κινδύνευε να χάσει τα μωρά της. «Ο γιατρός ήταν τόσο σοκαρισμένος - μου είπε ότι μπορούσε να δει τη μεμβράνη να διογκώνεται, οπότε ο σάκος με το νερό ουσιαστικά φαινόταν. Μου είπαν ότι είχα ήδη αποβάλει αλλά εγώ δεν το πίστευα γιατί ένιωθα τα μωράκια μου να κινούνται».

Ακόμα και όταν οι γιατροί της είπαν ότι τα μωρά της δεν θα επιβίωναν, η μητέρα δεν σταμάτησε να πιστεύει σ' ένα θαύμα.

Τελικά, τα μωρά της γεννήθηκαν οριακά πριν μπει στην 23η εβδομάδα κύησης. «Ήταν ζωντανά, κινούνταν και έκλαιγαν. Οι κραυγές τους θύμιζαν μικροσκοπικό γατάκι.»

Πηγή: dailymail.co.uk

v