Δίδυμα που γεννήθηκαν στις 22 εβδομάδες πάλεψαν για τη ζωή τους και νίκησαν!

Δίδυμα που γεννήθηκαν στις 22 εβδομάδες πάλεψαν για τη ζωή τους και νίκησαν!

Η μαμά των δίδυμων κοριτσιών Avery και Emersyn ανέφερε πως νιώθει ευλογημένη που τα προωράκια της, γεννημένα στις 22 εβδομάδες, κατάφεραν να επιβιώσουν παρά τις ελάχιστες πιθανότητες που τους έδιναν οι γιατροί. Μάλιστα, μετά από 130 μέρες στη ΜΕΘ, πήραν εξιτήριο και πήγαν επιτέλους σπίτι!

Τα δύο αδερφάκια γεννήθηκαν με διαφορά τριών ημερών όταν η μαμά τους ήταν 5,5 μηνών έγκυος ενώ οι γιατροί προειδοποίησαν τους γονείς πως τα μωρά της μπορεί να μην επιζήσουν και πως απειλούνται από διάφορα προβλήματα υγείας όπως αυτισμό, τύφλωση ή εγκεφαλική παράλυση.

Η Avery, που γεννήθηκε στις 29 Οκτωβρίου και ζύγιζε μόλις 454 γραμμάρια, μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ αμέσως μετά τον τοκετό όπου και διασωληνώθηκε. Κινδύνεψε από διάφορες επιπλοκές όπως ήταν η σηψαιμία και οι εγκεφαλικές αιμορραγίες, ενώ το πρώτο 24ωρο ήταν πολύ κρίσιμο καθώς διαγνώστηκε με μόλυνση στο αίμα. «Το ότι τα κατάφερε τις πρώτες 24 ώρες ήταν θαύμα αλλά κι ένα θετικό σημάδι για τη συνέχεια!», λέει συγκινημένη η μητέρα της. 

Στη συνέχεια, η 27χρονη μαμά ακολούθησε πιστά τις οδηγίες των γιατρών ώστε να κρατήσει λίγο ακόμα στην κοιλιά της το δεύτερο μωρό της, την Emersyn, η οποία τελικά γεννήθηκε τρεις μέρες αργότερα μετά από επιπλοκές που δημιουργήθηκαν.

«Αναπτύχθηκε μία λοίμωξη στο αμνιακό υγρό η οποία είχε σαν αποτέλεσμα να πάθει σηψαιμία και σοβαρή θρόμβωση στο αίμα και το δεύτερο μωρό μου. Έτσι, την 1η Νοεμβρίου, γεννήθηκε η Emersyn με επείγουσα καισαρική τομή. Ήταν μια τρομακτική και εξαιρετικά τραυματική περίοδος, κατά την οποία κινδύνευσα κι εγώ» θυμάται η μαμά των δύο κοριτσιών. 

Τα πρόωρα διδυμάκια έμειναν στη ΜΕΘ περισσότερο από 130 μέρες (134 η πρώτη και 137 η δεύτερη) καταφέρνοντας να ξεπεράσουν διάφορα κρίσιμα προβλήματα υγείας που παρουσίασαν. Μέρα με τη μέρα, κέρδιζαν βάρος και πάλευαν για τη ζωή τους σαν κανονικές μαχήτριες!

«Ήταν μια πολύ δύσκολη περίοδος. Ήμουν ένα ράκος κι ένιωθα τύψεις γι’ αυτό που τους συνέβη. Ωστόσο, η αγάπη μου για τα παιδιά μου με βοήθησε να το ξεπεράσω και να αντιμετωπίσω την κατάσταση με ψυχραιμία και αισιοδοξία», ανέφερε η μητέρα. «Μετά την περιπέτεια που ζήσαμε, έχει αλλάξει ο τρόπος που βλέπω τα πράγματα… Τίποτα δεν είναι δεδομένο στη ζωή και πρέπει να εκτιμούμε την κάθε μας στιγμή». 

Η 27χρονη, μοιράστηκε την ιστορία της με την ελπίδα να δώσει δύναμη και κουράγιο και σε άλλους γονείς με πρόωρα μωρά ενώ τόνισε πως ο δεσμός που έχει αναπτύξει με τις δίδυμες κόρες της είναι ιδιαίτερος. 

«Τώρα που επιτέλους είναι σπίτι και γνώρισαν και την υπόλοιπη οικογένεια, είμαι ήρεμη και απολαμβάνω την κάθε στιγμή μαζί τους. Είμαι περήφανη που είμαι μητέρα τους και νιώθω ευλογημένη που τις έχω εδώ, κοντά μου», κατέληξε η 27χρονη μαμά. 

Πηγή: goodmorningamerica.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v