4 μαμάδες ταξίδεψαν στην Ουκρανία για να βοηθήσουν παιδιά που έχουν ανάγκη

4 μαμάδες ταξίδεψαν στην Ουκρανία για να βοηθήσουν παιδιά που έχουν ανάγκη

Μια νοσοκόμα σε παιδιατρική κλινική που κατάγεται από την πρώην Σοβιετική Ένωση και μετανάστευσε στις ΗΠΑ όταν ήταν 7 ετών, μία γιατρός που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ουκρανία και πλέον δουλεύει σε νοσοκομείο της Αμερικής και δύο Αμερικανίδες (μία γιατρός στα Επείγοντα και μία νοσοκόμα), ένωσαν τις δυνάμεις τους και θέλησαν να βοηθήσουν τον άμαχο πληθυσμό στην Ουκρανία.

Όλες μαζί συγκέντρωσαν χρήματα και ιατρικό εξοπλισμό για να στείλουν στην εμπόλεμη ζώνη. Στις 7 Μαρτίου, οι τέσσερις γυναίκες και μητέρες μικρών παιδιών, ταξίδεψαν μέχρι την πολωνική πόλη Lviv, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, για να βοηθήσουν γυναίκες και παιδιά που εγκατέλειπαν την χώρα τους λόγω του πολέμου. 

«Οι οικογένειές μας ήταν πολύ υποστηρικτικές», είπε η μία από τις τέσσερις μαμάδες. Για δύο εβδομάδες, οι τέσσερις γυναίκες περιποιήθηκαν πληγές προσφύγων που είχαν χτυπηθεί από τις βόμβες και φρόντισαν παιδιά που, λόγω της διαμονής τους σε καταφύγια για καιρό, έπασχαν από διάφορες πνευμονικές λοιμώξεις.



Όταν γύρισαν πίσω στις ΗΠΑ, μίλησαν για την συγκλονιστική εμπειρία που βίωσαν και μέχρι σήμερα προσπαθούν να βοηθήσουν όπως μπορούν έστω και από μακριά. «Είμαστε τώρα σε άμεση επαφή με ουκρανικά νοσοκομεία και εργαζόμαστε για να τους βοηθήσουμε όπως μπορούμε έστω και εξ’ αποστάσεως», εξηγούν.

Όταν, μάλιστα, ρωτήθηκαν για την απόφασή τους, η απάντηση που έδωσαν ήταν πιο απλή απ’ όσο περιμέναμε: «Είμαστε τέσσερις μαμάδες με ιατρικό υπόβαθρο που ράγισε η καρδιά μας από τις εικόνες που βλέπουμε στην Ουκρανία. Μια μέρα είπαμε “πάμε να βοηθήσουμε” και απλά πήγαμε». 

Πηγή: today.com

v