14χρονος έσωσε τη μαμά και τη γιαγιά του από πυρκαγιά που ξέσπασε στο σπίτι τους

14χρονος έσωσε τη μαμά και τη γιαγιά του από πυρκαγιά που ξέσπασε στο σπίτι τους

Ένας 14χρονος από το Πόρτλαντ των ΗΠΑ απολαμβάνει τιμές ήρωα μετά το περιστατικό που, χωρίς την θαρραλέα και ψύχραιμη επέμβασή του, θα είχε κοστίσει τη ζωή της οικογένειάς του.

Στις 21 Μαρτίου γύρω στη μία το πρωί ξέσπασε φωτιά στο σπίτι της οικογένειας. Ο 14χρονος αντιλήφθηκε γρήγορα πώς έπρεπε να κρατήσει την ψυχραιμία του αν ήθελε να σώσει τον ίδιο και την οικογένειά του.

«Είδα τη φωτιά και απλά ήξερα ότι έπρεπε να βγούμε έξω και έπρεπε να βγούμε γρήγορα», δήλωσε ο 14χρονος Aidan Peterson. Ο έφηβος ήξερε πώς να κινηθεί μέσα στις φλόγες καθώς θυμόταν ποια παράθυρα ήταν ασφαλή για να διαφύγουν. Παράλληλα καθοδηγούσε τη μητέρα και την γιαγιά του με ασφάλεια προς την έξοδο.

«Νομίζω ότι αν είχαμε βγει από το λάθος παράθυρο, δεν θα τα καταφέρναμε», δήλωσε περήφανη η μητέρα του. Ο γιος της είχε ψάξει και είχε ενημερωθεί για το τι έπρεπε να κάνει σε περίπτωση πυρκαγιάς, γεγονός που έσωσε τη ζωή όλων.

Ο 14χρονος χαρακτηρίστηκε ήρωας από την τοπική κοινότητα και δήλωσε ότι καλύτερος σύμμαχος σε τέτοιες περιπτώσεις είναι η ψυχραιμία. 

«Προσπαθήστε να παραμείνετε ψύχραιμοι, βεβαιωθείτε ότι είστε όλοι μαζί και θα είστε εντάξει», είπε ο Aidan.

Πηγή: wfsb.com

v