Στον ευαίσθητο γιο μου: η καλοσύνη σου είναι δύναμη και όχι αδυναμία

Στον ευαίσθητο γιο μου: η καλοσύνη σου είναι δύναμη και όχι αδυναμία

Καλοσύνη. Δεν κοστίζει τίποτα για να την προσφέρουμε κι όμως η αξία της είναι ανεκτίμητη. Κι όμως πόσοι άνθρωποι την μπερδεύουν με την αδυναμία; Μια μητέρα που μεγαλώνει ένα ευαίσθητο αγοράκι, ανησυχεί για το μέλλον του και προσπαθεί να τον εμψυχώσει μέσα από ένα τρυφερό γράμμα.

«Αγαπημένε μου γιε,

Είσαι ένα παιδί ευαίσθητο και καλοσυνάτο και πιστεύω ότι όταν μεγαλώσεις, θα γίνεις ένα εξαιρετικός άντρας που θα κάνει την γυναίκα του ευτυχισμένη. Γιατί η καλοσύνη είναι δύναμη και όχι αδυναμία, όπως ισχυρίζονται μερικοί-μερικοί.

Δυστυχώς, θα υπάρξουν άνθρωποι στη ζωή σου που δε θα καταλάβουν την ευαίσθητη καρδιά σου. Μπορεί να σου πουν ότι το να κλαις, το να εκφράζεις τα συναισθήματά σου ή το να είσαι το ''καλό'' παιδί, δεν ταιριάζουν σε έναν άντρα

Θα σου πουν να κρύβεις τα δάκρυα και τον πόνο σου. Θα σου πουν να είσαι σκληρός και αυστηρός τόσο με τους άλλους, όσο και με τον εαυτό σου. Θα προσπαθήσουν να σε βάλουν σ' ένα καλούπι και να σκοτώσουν την αυθεντική και ευαίσθητη καρδιά που έχεις. Μην τους αφήσεις!

Aυτοί που σου λένε πώς πρέπει να είσαι, είναι εκείνοι από τους οποίους πρέπει να απομακρυνθείς. 

Σε αυτούς που θα σου πουν πώς πρέπει να είναι ένας άνδρας, εσύ θα απαντήσεις με την καλοσύνη, την ενσυναίσθηση και την ευγένειά σου.

Κι αν σε πουν αδύναμο, εσύ απλώς χαμογέλα. Δεν χρειάζεται να αποδείξεις τίποτα! Είσαι πολύ πιο δυνατός απ' όλους αυτούς.

Κάθε μέρα νιώθω περήφανη που είμαι μαμά σου. Σε βλέπω να γίνεσαι φίλος με παιδιά στην τάξη σου που είναι μόνα τους. Να προστατεύεις τις συμμαθήτριές σου από πειράγματα και κοροϊδευτικά σχόλια. Να δακρύζεις όταν κάποιος έρχεται αντιμέτωπος με την αδικία. Και κάθε φορά σε θαυμάζω.

Χωρίς να το θες, μου έμαθες τόσα πολλά για το πώς να αντιμετωπίζω τη ζωή που θα σου είμαι για πάντα ευγνώμων. Θέλω να ξέρεις ότι το να μεγαλώσεις και να γίνεις ένας ευαίσθητος άνθρωπος με καλή καρδιά και να είσαι ένας στοργικός σύζυγος και πατέρας θα είναι τεράστιο δώρο για τους ανθρώπους γύρω σου αλλά και για σένα τον ίδιο.

Ο κόσμος θα σου πει να είσαι σκληρός και να δείχνεις πυγμή. Ότι το να είσαι κάποιος που δίνει με όλη του την καρδιά στους άλλους, που βοηθά χωρίς να περιμένει κάποιο αντάλλαγμα και που συμπαραστέκεται και κλαίει με του πληγωμένους, δεν αρμόζουν σε έναν άντρα. Και έχει δίκιο. Αρμόζουν σ' έναν καλό Άνθρωπο».

v