«Ανησυχούσα τόσο πολύ για την κόρη μου που διάβασα κρυφά το ημερολόγιό της»

«Ανησυχούσα τόσο πολύ για την κόρη μου που διάβασα κρυφά το ημερολόγιό της»

Πολλές φορές μπαίνουμε στον πειρασμό να ψαχουλέψουμε τα προσωπικά δεδομένα των έφηβων παιδιών μας, ειδικά όταν βλέπουμε ότι τα βασανίζει κάτι που δεν μας το λένε.

Το ίδιο έπαθε και μια μαμά που, όταν είδε την 13χρονη κόρη της να κλείνεται στον εαυτό της και να γίνεται άλλος άνθρωπος, θέλησε να μάθει τι της συμβαίνει. Έτσι, έψαξε τις απαντήσεις που ζητούσε στο ημερολόγιο της κόρης της που όμως την έπιασε στα πράσα και έγινε έξαλλη.

«Δεν είναι εύκολο να είσαι γονιός ενός εφήβου, ειδικά όταν ανησυχείς πως έχει “ένοχα” μυστικά», έγραψε η συγκεκριμένη μητέρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η ανήσυχη μαμά ανέφερε πως τις τελευταίες εβδομάδες η κόρη της έπαψε να είναι το κοινωνικό και χαρούμενο παιδί που ήξερε. Κλείστηκε στον εαυτό της, σταμάτησε να συναντιέται με τους φίλους της και δεν έλεγε κουβέντα στους γονείς της. 

«Με την κόρη μου είχαμε πάντα καλή σχέση και ανησυχούσα πολύ με την αλλαγή της. Το ξέρω πως δεν έπρεπε να διαβάσω το ημερολόγιό της αλλά εκείνη τη στιγμή μου φάνηκε ως η μόνη λύση» έγραψε η μαμά. 

«Ωστόσο, βρήκα κάποιες από τις απαντήσεις που έψαχνα. Απ’ ότι έγραφε, τσακωνόταν με τους φίλους της και πάλευε να διατηρήσει τις φιλίες της. Γενικά, παρουσίαζε κοινωνικό άγχος αλλά, όπως έγραφε, δεν ήθελε να το μάθω για να μην αγχωθώ». 

H ανήσυχη μαμά, όμως, δεν περίμενε πως, ενώ διάβαζε το ημερολόγιο της κόρης της, εκείνη θα έμπαινε στο δωμάτιο και θα την έπιανε στα πράσα. «Έγινε έξαλλη και δικαίως… Μου είπε ότι παραβίασα τα προσωπικά της δεδομένα, πως δεν μου έχει πια εμπιστοσύνη και άλλα πολλά που με έκαναν να νιώσω πολύ άσχημα. Έχω μετανιώσει πικρά γι’ αυτό που έκανα και δεν ξέρω πώς να το διαχειριστώ», κατέληξε. 

Αρκετοί άνθρωποι που διάβασαν την εξομολόγησή της της επέδειξαν με αιχμηρά λόγια το λάθος της, αλλά δεν έλειψαν κι εκείνοι που κατανόησαν την ανησυχία της και θέλησαν να την παρηγορήσουν και να την συμβουλέψουν. Ωστόσο, μια ειλικρινής και εκ βαθέως συζήτηση μαμάς και κόρης ίσως είναι ο μόνος τρόπος για να έρθουν και πάλι κοντά και να αρχίσουν να εμπιστεύονται η μία την άλλη.

Πηγή: mirror.co.uk

v