Αστυνομικός σκαρφάλωσε σε φλεγόμενο κτίριο και έσωσε μωράκι 1 έτους

Αστυνομικός σκαρφάλωσε σε φλεγόμενο κτίριο και έσωσε μωράκι 1 έτους

Ο αστυνομικός William Puzynski περιπολούσε τους δρόμους του Ορλάντο όταν έλαβε κλήση για μια πυρκαγιά που ξέσπασε σε συγκρότημα διαμερισμάτων. Χωρίς να χάσει χρόνο, έσπευσε στο σημείο για να βοηθήσει.

Το κτίριο είχε τυλιχτεί στις φλόγες και πολλοί ένοικοι είχαν κρεμαστεί στα μπαλκόνια σε μια απελπισμένη προσπάθεια να σωθούν. Η πυροσβεστική ήταν καθ' οδόν. Τότε, ο αστυνομικός εντόπισε στο μπαλκόνι του τρίτου ορόφου μια μητέρα να κρατάει το μωρό της και να φωνάζει για βοήθεια.

«Μόλις την είδα, αμέσως σκέφτηκα ότι πρέπει να σώσω το μωράκι», δήλωσε αργότερα.

Χωρίς δεύτερη σκέψη ο Puzynski σκαρφάλωσε μέχρι το μπαλκόνι του δεύτερου ορόφου και ζήτησε από την μητέρα να του δώσει το κοριτσάκι της. Εκείνη έβγαλε το παιδί έξω απ' τα κάγκελα και προσπάθησε να το κατεβάσει προς το μέρος του. Δεν τα κατάφερε όμως και ο αστυνομικός έπρεπε να βρει άλλη λύση.

Σκαρφαλώνοντας  στην κορυφή του κιγκλιδώματος πιάστηκε από το μπαλκόνι της και άρπαξε το παιδί. Στη συνέχεια, πήδηξε στο μπαλκόνι του δεύτερου ορόφου που βρισκόταν λίγα μέτρα πιο κάτω και κατέβασε το παιδί πάνω από το κιγκλίδωμα στους πυροσβέστες που βρίσκονταν από κάτω.

Η ηρωική του πράξη έσωσε το κοριτσάκι και μόλις οι πυροσβέστες έσωσαν τη μητέρα, εκείνη αμέσως έτρεξε να τον αγκαλιάσει λέγοντάς του ότι ήταν ευγνώμων για όσα έκανε.

Πηγή: washingtonpost.com

v