7χρονος «τέρας ψυχραιμίας» έσωσε τη μαμά του όταν εκείνη λιποθύμησε

7χρονος «τέρας ψυχραιμίας» έσωσε τη μαμά του όταν εκείνη λιποθύμησε

Ένα μικρό αγοράκι 7 χρονών, ο Dawon Johnson, έσωσε τη ζωή της μαμάς του, χάρη στην αποφασιστικότητα και τα γρήγορα αντανακλαστικά του.

Ο 7χρονος βρήκε την μαμά του να κείτεται αναίσθητη στο πάτωμα και χωρίς να χάσει λεπτό κάλεσε ευθύς την αστυνομία. Εξήγησε στους αστυνομικούς την κατάσταση και τους βοήθησε να εντοπίσουν το σπίτι, αναβοσβήνοντας τα φώτα της βεράντας. Καθ' όλη την διάρκεια, παρέμεινε ψύχραιμος και ακολούθησε πιστά τις οδηγίες που του δόθηκαν.

Μάλιστα, όταν οι αστυνομικοί βρήκαν το σπίτι και μπήκαν μέσα, είδαν τον μικρούλη να πλένει τα πιάτα της κουζίνας. Όπως τους είπε δεν ήθελε να γυρίσει η μαμά του απ' το νοσοκομείο και να χρειαστεί να κάνει δουλειές.

Η 29χρονη μητέρα του, Qiara Fluellen, μεγαλώνει μόνη τα 4 παιδιά της. Εργάζεται σκληρά για να παρέχει στα μικρά της τα προς το ζην και τρέχει από το πρωί έως το βράδυ για να τα προλάβει όλα. Η εξάντληση όμως την νίκησε ένα πρωινό και κατέρρευσε στο πάτωμα του υπνοδωματίου της. Χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο με βαριά υπερκόπωση και όλη γειτονιά γνωρίζει ότι τα πράγματα θα ήταν χειρότερα αν δεν υπήρχε ο μικρότερος γιος της να τη σώσει, καθώς η γυναίκα έχει πολλά προβλήματα υγείας.

Οι αξιωματούχοι της αστυνομίας και ο δήμαρχος της πόλης τίμησαν τον μικρούλη για την γενναιότητά του με πολλά δώρα και μάλιστα αφιέρωσαν μια μέρα στον ίδιο. Η 31η Μαρτίου θα γιορτάζεται στο τμήμα ως Ημέρα του Dawon Johnson.

Ο 7χρονος λέει ότι όταν μεγαλώσει, θα ήθελε να γίνει Power Ranger για να μπορεί να σώζει περισσότερες ζωές. 

Εκτός από τη γενναιότητα και την ψυχραιμία αυτού του μικρού ήρωα αξίζει επίσης, να κρατήσουμε δύο πολύ σημαντικά πράγματα: τα παιδιά πρέπει να γνωρίζουν τις διευθύνσεις των σπιτιών τους και πρέπει επίσης να ξέρουν πώς να καλούν την αστυνομία σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Πηγή: wxyz.com

v