Το αίμα νερό δεν γίνεται: γιατί οι οικογενειακοί δεσμοί είναι αναντικατάστατοι

Το αίμα νερό δεν γίνεται: γιατί οι οικογενειακοί δεσμοί είναι αναντικατάστατοι

Η ευτυχία ίσως τελικά να είναι ουτοπία. Οι ευτυχισμένες στιγμές, όμως, είναι καθημερινότητα και ειδικά αν ανήκεις σε μια αγαπημένη οικογένεια! Κι επειδή συχνά θεωρείς την οικογένειά σου δεδομένη και ξεχνάς πόσο πολύτιμη είναι, αποφασίσαμε να υπενθυμίσουμε ότι, αν ανήκετε σε μια οικογένεια που σας αγαπά και σας στηρίζει, είστε πολύ τυχεροί γιατί... το αίμα νερό δε γίνεται!

Η αγάπη των δικών μας ανθρώπων είναι ανιδιοτελής 

Δεν είναι τυχαίο πως, ό,τι κι αν κάνουμε, όσο λάθος κι αν είναι, η οικογένειά μας θα το συγχωρέσει και θα σταθεί δίπλα μας όσο… πληρώνουμε τις συνέπειες των πράξεών μας. Η αγάπη των δικών μας ανθρώπων είναι ανιδιοτελής και ουσιαστική. Μας αγαπούν γι’ αυτό ακριβώς που είμαστε, με τα καλά και τα άσχημά μας, ενώ δεν περιμένουν ποτέ ανταπόδοση για τα συναισθήματα ή τις πράξεις τους. 

Υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη

Μπορεί οι συνεργάτες, οι γνωστοί ή οι φίλοι που γνωρίσαμε πριν λίγο καιρό να μας προδώσουν ή να αποδειχθούν κατώτεροι των περιστάσεων. Η εμπιστοσύνη, εξάλλου, κερδίζεται και συνήθως χρειάζεται να περάσει καιρός μέχρι να νιώσουμε απόλυτη ασφάλεια με τους άλλους. 

Ωστόσο, η οικογένεια δεν προδίδει ποτέ! Οι οικογενειακοί δεσμοί έχουν χτιστεί με φροντίδα και αγάπη και ανάμεσα στα μέλη μιας οικογένειας υπάρχει εμπιστοσύνη. Ακόμα κι αν κάποιος προδώσει την εμπιστοσύνη μας, συνήθως γίνεται άθελά του και χωρίς σκοπό να μας πληγώσει. 

Ξέρουν να συγχωρούν

Κανείς δεν είναι τέλειος - ούτε καν οι συγγενείς μας! Το σημαντικό είναι πως, ακόμα κι αν μας πληγώσουν (ή προδώσουν την εμπιστοσύνη μας) δεν το κάνουν από κακή πρόθεση. Πολλές φορές, μάλιστα, μας πληγώνουν στην προσπάθειά τους να μας προστατέψουν ή να μας βοηθήσουν. Η συγχώρεση, λοιπόν, είναι αναπόφευκτη και… επιβεβλημένη. 

«Ό,τι είναι δικό μου είναι και δικό σου»

Η βαθιά αίσθηση αλληλεγγύης που υπάρχει ανάμεσα στα μέλη μιας οικογένειας, και ειδικά στην Ελλάδα, είναι αξιοσημείωτη! Γονείς, αδέρφια, θείοι, παππούδες και γιαγιάδες συχνά συσπειρώνονται και στέκονται σαν ακλόνητος βράχος δίπλα σε εκείνον που χρειάζεται βοήθεια. Σπάνια θα βρεις στη ζωή σου ανθρώπους τόσο πρόθυμους να σε βοηθήσουν και να σε στηρίξουν όσο την στενή σου οικογένεια. 

Υπάρχει πάντα μια ζεστή αγκαλιά

Στη χαρά, στη λύπη, στην επιτυχία ή την αποτυχία, η οικογένειά μας είναι πάντα εκεί με ανοιχτές αγκάλες είτε να πανηγυρίσει είτε να μας παρηγορήσει. Ακόμα και τις μέρες που απλά δεν έχεις τα κέφια σου, η ζεστή αγκαλιά της αδερφής σου, η γλυκιά κουβέντα της θείας σου ή η θαλπωρή του πατρικού σου θα σε κάνουν να νιώσεις καλύτερα. Το ότι ξέρεις πως σε περιμένει πάντα μια ζεστή αγκαλιά είναι από μόνο του θεραπευτικό - ακόμα κι αν δεν την χρησιμοποιήσεις ποτέ! 

v