Γυναίκα με 2 μήτρες έγινε μανούλα - είχε ελάχιστες πιθανότητες να μείνει έγκυος

Γυναίκα με 2 μήτρες έγινε μανούλα - είχε ελάχιστες πιθανότητες να μείνει έγκυος

Η 29χρονη Stephanie Haxton που γεννήθηκε με δύο μήτρες και μεγάλωσε ξέροντας πως δύσκολα θα κάνει παιδιά, υποδέχτηκε την κόρη της Stella τον περασμένο Αύγουστο μετά από μια όχι και τόσο εύκολη εγκυμοσύνη.

Η γυναίκα διαγνώστηκε όταν ήταν 23 ετών με δίδελφυς μήτρα, μια γενετική ανωμαλία κατά την οποία υπάρχουν δύο αναπαραγωγικά συστήματα σε ένα σώμα: η μήτρα, ο τράχηλος και ο κόλπος χωρίζονται στη μέση, το καθένα μισό σε μέγεθος από μια ολόκληρη υγιή μήτρα.

Η πάθηση, η οποία επηρεάζει έως και μία στις 5.000, θέτει τις γυναίκες σε μεγαλύτερο κίνδυνο αποβολής ή πρόωρου τοκετού επειδή οι μήτρες είναι μικρότερες από το κανονικό. Επιπλέον, είναι πιο δύσκολη η σύλληψη επειδή μερικές φορές το στρώμα ιστού που καλύπτει το εσωτερικό τοίχωμα της μήτρας δεν έχει αναπτυχθεί πλήρως ή η μήτρα έχει ακανόνιστο σχήμα.

Μετά τη διάγνωση, οι γιατροί είπαν στην Stephanie πως οι πιθανότητες να καταφέρει να γίνει μαμά είναι σχεδόν μηδενικές. «Έμαθα για τους δύο κόλπους σε μικρή ηλικία και έκτοτε πίστευα ότι δεν μπορώ να κάνω παιδιά. Είχα συμβιβαστεί με την ιδέα πως μάλλον δεν θα γίνω μητέρα και σκεφτόμουν πως αν είναι να συμβεί, θα συμβεί. Έβαλα το θέμα της μητρότητας στην άκρη και αφοσιώθηκα στη δουλειά μου», ανέφερε η ευτυχισμένη μανούλα. 

Ωστόσο, η Stephanie έμεινε πρώτη φορά έγκυος σε ηλικία 27 ετών αλλά απέβαλε. Κόντρα σε όλες τις πιθανότητες, λίγους μήνες μετά έμεινε ξανά έγκυος στο κοριτσάκι της. «Είχαν χαρακτηρίσει την εγκυμοσύνη μου ως “ υψηλού κινδύνου” και έκανα υπέρηχο κάθε εβδομάδα. Μου είπαν επίσης ότι θα ήταν δύσκολο να ολοκληρωθούν οι 9 μήνες εγκυμοσύνης, καθώς η μήτρα στην οποία βρισκόταν το έμβρυο ήταν μικρή και ανησυχούσαν πως δεν θα έχει χώρο να αναπτυχθεί όπως πρέπει. Το μωρό μου βρισκόταν στον αριστερό μου τράχηλο, πράγμα που σημαίνει ότι μεγάλωνε μόνο στην αριστερή πλευρά της κοιλιάς μου και φαινόμουν αστεία όταν ήμουν έγκυος».

Παρά τις ανησυχίες των γιατρών ότι η μικρή Stella θα γεννηθεί πρόωρα, τελικά γεννήθηκε με εννέα ημέρες καθυστέρηση στις 41 εβδομάδες. «Γέννησα ένα υγιέστατο μωράκι χωρίς κανένα πρόβλημα. Κοιτάζοντας πίσω, αναγνωρίζω πως υπήρξα πραγματικά ευλογημένη! Η ομάδα των γιατρών μου ήταν πολύ υποστηρικτική και οι άνθρωποί μού δεν έφυγαν λεπτό από δίπλα μου».

Πηγή: dailymail.co.uk

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v