Κατάφερε να γίνει μητέρα για 2η φορά ενώ πάλευε με σπάνια μορφή καρκίνου!

Κατάφερε να γίνει μητέρα για 2η φορά ενώ πάλευε με σπάνια μορφή καρκίνου!

Η 26χρονη Sammy Gray που έπασχε από απειλητικό για τη ζωή της καρκίνο έγινε για δεύτερη φορά μητέρα παρά τις ελάχιστες πιθανότητες που είχε. Απέκτησε το αγοράκι της ύστερα από μια πρωτοποριακή θεραπεία και σήμερα δηλώνει πιο ευτυχισμένη από ποτέ!

Το πρώτο παιδί της 26χρονης γεννήθηκε το 2018, και τότε διαγνώστηκε με λέμφωμα non Hodgkin, έναν ασυνήθιστο καρκίνο που αναπτύσσεται στο λεμφικό σύστημα. Αμέσως, υποβλήθηκε σε χημειοθεραπείες και ακτινοθεραπείες, αλλά δυστυχώς, ο καρκίνος έγινε πιο επιθετικός και προχώρησε σε διάφορα σημεία του σώματός της.

Τον Ιούνιο του 2019 οι γιατροί αποφάσισαν να δοκιμάσουν μια πρωτοποριακή θεραπεία με κύτταρα CAR-T, η οποία εγκρίθηκε στο NHS μόλις το 2018. Η CAR-T είναι ένας τύπος ανοσοθεραπείας που περιλαμβάνει τον επαναπρογραμματισμό των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος του ασθενούς ώστε να καταπολεμήσουν τον καρκίνο.

Η 26χρονη φοβόταν ότι η χημειοθεραπεία την είχε αφήσει στείρα, καθώς δεν είχε περίοδο ένα χρόνο. Απέκτησε ωστόσο, τον γιο της,Walter, με φυσικό τρόπο.

«Ήταν δύσκολα χρόνια και έχασα πολλές όμορφες στιγμές της μητρότητας. Η χημειοθεραπεία με είχε διαλύσει και ένιωθα πολύ άρρωστη με αποτέλεσμα να μην μπορώ να φροντίζω την κόρη μου. Ευτυχώς, είχα τον σύντροφό μου δίπλα μου. Αυτή η θεραπεία μου έσωσε τη ζωή. Αν δεν την είχα κάνει ούτε εγώ ούτε ο γιος μου θα ήμασταν τώρα εδώ!», είπε η μητέρα που πλέον έχει απαλλαγεί από τον καρκίνο τον τελευταίο χρόνο!

Πηγή: bbc.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v