Tι δεν πρέπει να λείπει από την τσάντα ενός μικρού (και μεγάλου) εξερευνητή; 

Tι δεν πρέπει να λείπει από την τσάντα ενός μικρού (και μεγάλου) εξερευνητή;

Ο ανοιξιάτικος καιρός είναι ιδανικός για οικογενειακές βόλτες και εξορμήσεις στη φύση. Ποιος μπορεί άλλωστε να κρατήσει μέσα τα παιδιά μία ηλιόλουστη μέρα;

Πάρκα, κήποι, άλση περιμένουν μικρούς και μεγάλους για βόλτα, πεζοπορία, παιχνίδια και φυσικά εξερεύνηση! Οι μικροί εξερευνητές έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τη φύση και εσείς αναρωτιέστε πότε μεγάλωσαν τόσο και τώρα οργανώνουν ολόκληρα πλάνα και αποστολές! Αυτό όμως που τα παιδιά βλέπουν ως αφορμή για περιπέτεια, εσείς με τη ματιά του γονιού βλέπετε ως αιτία να προετοιμαστείτε για …εκστρατεία στον ήλιο! 

Οι απαλές ακτίνες του ανοιξιάτικου ήλιου μάς χαρίζουν τις ευεργετικές τους ιδιότητες, μπορούν όμως να προκαλέσουν και ήπιο ηλιακό έγκαυμα. Επιπλέον, αυτή την εποχή κάνουν την εμφάνισή τους τα κουνούπια και τα έντομα που μπορεί να τσιμπήσουν τους μικρούς εξερευνητές την ώρα του «καθήκοντος». Τόσο το ηλιακό έγκαυμα όσο και τα τσιμπήματα προκαλούν φαγούρα στο δέρμα.

Η φαγούρα είναι η αντίδραση μέσω της οποίας το σώμα προστατεύεται από τσιμπήματα εντόμων και άλλους μικροτραυματισμούς που δεν είναι αρκετά σημαντικοί για να “καταγραφούν” ως πόνος. Είναι σαν ένα είδος «συναγερμού» του οργανισμού στην επιδερμίδα. Η φαγούρα είναι συνήθως ενοχλητική και εμποδίζει την χαρά της περιπέτειας, ενώ μπορεί να οδηγήσει σε ξύσιμο το οποίο θα επιδεινώσει την κατάσταση.

Αναρωτιέστε λοιπόν τι μπορείτε να κάνετε για να ανακουφίσετε τη φαγούρα του παιδιού χωρίς να αναβάλετε το παιχνίδι που τόσο θα το απογοήτευε. Για την αντιμετώπιση της φαγούρας από ηλιακό έγκαυμα και τσιμπήματα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα προϊόν με δραστικά συστατικά που προσφέρουν αντιισταμινική και αντικνησμώδη δράση. Καλό είναι επίσης το προϊόν αυτό να προσφέρει δροσιστική και καταπραϋντική αίσθηση στην επιδερμίδα.  

Ως γονιός και βοηθός του μικρού εξερευνητή είστε εκεί για να ανακουφίσετε το παιδί σας από τη φαγούρα με σύμμαχό σας το Fenistil! To Fenistil, κατάλληλο για όλη την οικογένεια, ανακουφίζει άμεσα από τη φαγούρα που προκαλούν το ηλιακό έγκαυμα και τα τσιμπήματα. Περιέχει μηλεϊνική διμεθινδένη, ένα αντιισταμινικό με αντικνησμώδη δράση. Χάρη στην υφή του, δροσίζει ευχάριστα, ενώ διεισδύει αποτελεσματικά στο δέρμα για να προσφέρει άμεση ανακούφιση από τη φαγούρα μέσα σε λίγα λεπτά.

Χαρείτε τις ανοιξιάτικες εξορμήσεις σας και το παιχνίδι στον ήλιο χωρίς έγνοιες γιατί το Fenistil είναι εκεί όταν το χρειάζεστε!

v