Υιοθέτησε και έσωσε άρρωστο μωράκι που παράτησαν στα σκουπίδια να πεθάνει

Υιοθέτησε και έσωσε άρρωστο μωράκι που παράτησαν στα σκουπίδια να πεθάνει

Τον Ιανουάριο του 2014, μια νέα γυναίκα μπήκε στο νοσοκομείο που δούλευε η Sarha, αγκαλιά με ένα μωράκι, τη Nika, το οποίο έπασχε από υδροκεφαλία – μια επικίνδυνη κατάσταση που προκαλεί σοβαρή συσσώρευση υγρού μέσα στην κοιλότητα του εγκεφάλου.

Το ποσοστό επιβίωσης των μωρών που γεννιούνται με αυτή την πάθηση είναι μόλις 3% αλλά η Sarah έκανε αμέσως τις απαραίτητες ενέργειες για τη θεραπεία της Nika. Μετά από μια εβδομάδα ενεργειών το κοριτσάκι υποβλήθηκε σε νευροχειρουργική επέμβαση.

Δύο μήνες μετά το χειρουργείο, η Sarah ενημερώθηκε από το προσωπικό του νοσοκομείου ότι η Nika ήταν ακόμα εκεί. Κανείς δεν είχε έρθει να την πάρει σπίτι. Μετά από πολλές τηλεφωνικές κλήσεις, η γυναίκα που είχε μεταφέρει στην κλινική τη Nika, πήγε στο νοσοκομείο. Όπως αποδείχθηκε, ήταν η βιολογική της μητέρα η οποία, όμως, ντρεπόταν για την κόρη της λόγω της ασθένειάς της. 



Μετά από μήνες η Sarah άρχισε να ανησυχεί αφού δεν άκουγε καμία πρόοδο από τους γιατρούς για την κατάσταση της Nika. Τέσσερις μήνες αργότερα, το παιδί ήρθε τελικά στο νοσοκομείο και οι γιατροί είπαν ότι η υγεία του είχε χειροτερέψει.

Το κοριτσάκι πάθαινε επιληπτικές κρίσεις και ήταν υποσιτισμένο. Η Sarah προσπάθησε να συνεργαστεί με τη μητέρα του παιδιού για να την βοηθήσει στη φροντίδα της Nika. Χωρίς όμως αποτέλεσμα!

Οι εβδομάδες πέρασαν χωρίς η Sarah να έχει επαφή με τη Nika και τη μητέρα της. Το ένστικτο της της έλεγε να πάει να επισκεφτεί το μωρό το συντομότερο δυνατό. Τότε βρήκε τη  Nika μόνη της, να λιμοκτονεί ανάμεσα στα σκουπίδια. Όπως όλα έδειχναν, η μαμά της την είχε αφήσει στα σκουπίδια να πεθάνει, χωρίς να της παρέχει τη σωστή φροντίδα. 



Όταν επέστρεψε η μητέρα της Nika, η Sarah αμέσως της ζήτησε την άδεια να πάρει το παιδί κι εκείνη συμφώνησε. Ήταν ο μόνος τρόπος για να τη σώσει.

Μετά από τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες δόθηκε άδεια στη  Sarah να πάρει τη Nika στο σπίτι της. Σε εκείνο το σημείο, τα εσωτερικά όργανα της Nika άρχιζαν να υπολειτουργούν. Μετά τη ζοφερή διάγνωσή της, οι γιατροί δεν πίστευαν ότι η Nika θα ζούσε τα πρώτα της γενέθλια.

«Από θαύμα συνέχισε να επιβιώνει», έγραψε η Sarah στην ιστοσελίδα “Little Warrior Nika.”

Η Sarah συνέχισε να αγωνίζεται για τη ζωή της Nika στην Αϊτή και μετά από έξι μήνες έλαβε ιατρική βίζα για να μετακομίσει στις ΗΠΑ. Η Sarah έλαβε τελικά τη νόμιμη κηδεμονία και έφτασε στις ΗΠΑ με τη Nika τον Μάιο του 2015. Με τη συνεχή υποστήριξη των γιατρών, συμπεριλαμβανομένου του αρραβωνιαστικού της Sarah, του Stephen, είχαν καταφέρει πολλά περισσότερα απ’ όσα ήλπιζαν.

Μετά από επεμβάσεις και θεραπείες, η υγεία της Nika άρχισε να σημειώνει σημαντική πρόοδο.

Δύο χρόνια πέρασαν από τότε που η Nika σώθηκε από τη  Sarah. Αν και εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν πολλές προκλήσεις, οι χειρότερες μέρες τους έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Η εκπληκτική αφοσίωση και η γρήγορη δράση της Sarah έχει κάνει απίστευτη διαφορά στη ζωή του μικρού κοριτσιού.

Είναι ευγνώμων σε όλους όσους τις υποστήριξαν και ήταν εκεί γι’ αυτές. Χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο παρακολουθούν τα νέα της μικρής μέσω της σελίδα της «Little Warrior Nika». Χάρη σε αυτή την άξια γυναίκα, αυτό το παιδί κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή και πάρει την αγάπη και τη φροντίδα που του αξίζει.

Πηγή: theadvertiser.com

v